Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 13 oktober 2011

Geld stroomt binnen!

Ik had het in een vorig blogje al aangekondigd: het geld stroomt binnen!
Een uitbetaling van Euroclix: 325
Een instapbonus bij Essent: 250
Geld terug van de vorige energieleverancier: 121
In één week ontving ik 696 euro!
Van dat geld van Essent was helemaal niet zeker dat ik dat nu zou ontvangen. Er stond in het contract dat ik dat kreeg nadat ik klant werd. Nou, dat kan dus ook na 1 jaar zijn, bij de eerste jaarafrekening! Uiteindelijk ontving ik het geld binnen 6 weken na de start van het contract.

Er komt nog meer extra geld. Ik ontvang in november 54 euro compensatie eigen risico zorgverzekering en ook het (eenmalige) extra salaris komt oktober binnen.

Ik moet nu echt maar eens de formulieren voor de extra aflossing van de hypotheek verzenden. Dat moet minimaal 1 maand voorafgaand aan de betaling.

9 opmerkingen:

 1. Lekker zeg! Dat is echt de moeite waard! Ik zou de formulieren snel versturen, des te eerder heb je ook het rentevoordeel. Dat is trouwens weer het enige nadeel van je dingen redelijk op orde hebben; alles heeft een bestemming. Tenminste, toen ik een flink bedrag van de Belastingdienst terug kreeg, heb ik me welgeteld 10 minuten rijk gevoeld. Daarna ging een flinke portie naar de aflossing voor de hypotheek en naar mijn pensioenpotje en was het weer 'op'. Maar ook wel weer beter, want ik vind op mijn geld letten makkelijker als ik me 'arm' voel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig je doet het ontzettend goed dametje.
  Je mag dan ook met recht trots zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, dat klinkt goed! En 325 euro aan euroclix, dat is absoluut niet mis! Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zuinigaan, een leuke score.
  Als je nu nog even voor het einde van het jaar 613 spaarloon spaart met een enorm belastingvoordeel, kun je het in januari al weer overzetten naar een goede spaarrekening.

  Was een tip van Erica Verdegaal, vrekkenpagina en nog veel mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Opnieuw: ik doe al aan spaarloon, daarmee spaar ik voor extra pensioen. Ik kan niet dubbel spaarloon gaan inzetten. Het is niet een tip waar ik wat mee kan, maar voor mensen die niets met spaarloon deden is het zeker een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zelf doe ik wel aan spaarloon. Jammer dat het wordt afgeschaft, maar ik ben blij dat het al in januari vrijkomt in plaats van pas in 2015. Ik kan een extraatje goed gebruiken.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen