Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 29 augustus 2012

Dure fietsreparatie

Poeh, de hele discussie over verkrachting en abortus maakt wel veel los, niet in de laatste plaats bij mij! Ik heb vannacht redelijk geslapen, misschien doordat ik het van me af geschreven heb en mijn boosheid op het ww web gegooid heb. Maar vanochtend zat ik bij sommige reacties echt te janken! Ondanks dat toch bedankt voor de lieve reacties.
Ondertussen gaat het leven gewoon weer door, dus bij deze weer een nieuw blogje van mij.

Mijn 3 jaar oude fiets was kapot en behoorlijk ook. Er zat speling op de trapas, dat betekende dat er een nieuwe trapas in gezet moest worden. Vandaag heb ik de fiets opgehaald, de schade was €61,00! Maar, zonder die reparatie kon ik niet meer op de fiets fietsen, dus reparatie was noodzakelijk. Banden kan ik plakken, voorbanden kan ik vervangen en een nieuwe batterij in een achterlicht zetten lukt ook prima, maar verder dan dat kom ik niet.
Ik ben dan wel van plan een nieuwe fiets te kopen via het fietsenplan, maar die fiets is er nog lang niet. Ik heb nog geen fiets uitgezocht en het is een vrij lange weg, zo'n fiets die via de werkgever aangeschaft wordt. De vorige keer duurde het weken. En bovendien wil ik, als ik dan een nieuwe fiets heb, de oude fiets graag inzetten als reservefiets. Als je een fiets aanschaft via de Nationale Fietsprojecten kun je je oude fiets namelijk niet inruilen, dus je hebt er gewoon een extra fiets bij. Wel handig vind ik, want jongste dochter, die in Wageningen studeert, gebruikt tijdens weekenden en vakanties de reservefiets, dat houdt in dat ik, als zij in Groningen is, in feite geen reservefiets tot mijn beschikking heb.

6 opmerkingen:

 1. Ach ja, je moet maar zo zien: onderhoud van een auto kost vele malen meer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je inderdaad helemaal gelijk in. In vergelijking met een auto is een fiets heel goedkoop. Onderhoud en vooral ook de benzinekosten ;-)

   Verwijderen
 2. Dus je gaat er toch voor. Ach een extra fiets is toch wel prettig en je kunt die andere nog altijd verkopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knuffel nog voor gisteren :-)

  En ja, nu kun je weer een héél eind vooruit met deze fiets en fietst hij vast weer een stuk prettiger en betrouwbaarder. Da's wel een beetje geld waard. Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat doet misschien even zeer, maar je bent weer mobiel en de auto is inderdaad veel duurder! Een reservefiets is idd altijd handig en je kunt hem altijd weer verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb net beetje bijgelezen, heftig verhaal...sterkte!

  Handig straks, een goede ;-), reservefiets!

  BeantwoordenVerwijderen