Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 30 augustus 2012

Leuk!

Om te voorkomen dat jongste dochter (23 jaar) vanaf het scherm las dat ik op 20-jarige leeftijd verkracht ben, heb ik mijn dochter maar even bijgepraat.
Haar reactie was enerzijds een van verbijstering: dat wist ik helemaal niet! Wat akelig voor jou! Dat helemaal juist, dat ze dat niet wist, ik heb het er nooit over gehad.
Daarna zei ze dat ze het geweldig van mij vond dat ik haar nooit angst had aangepraat en haar geleerd had om gewoon te gaan en te staan waar zij wilde en niet bang te zijn. Dat klopt wel, ik heb het haar gewoon voorgeleefd. Niet onnodig risico lopen, maar ook niet te schijterig om 's avonds door de stad te lopen of te fietsen.
Heel leuk dat ze waardering had voor mijn opvoeding en het fantastisch vond dat ik van haar geen angsthaasje had gemaakt dat nergens naar toe durfde! Dat doet een mens goed!

12 opmerkingen:

 1. Altijd fijn om te horen dat je zo iets belangrijks goed gedaan hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn he, zo'n achteraf compliment voor je opvoeding. En wat fijn dat je je dochter toch zoveel zelfvertrouwen en tegelijk een zekere nuchterheid en realisme hebt kunnen meegeven.

  Zo zei mijn 18 jarige dochter gisteren tegen me dat ze het achteraf toch wel fijn vond dat wij nogal streng waren en regelmatig 'nee' zeiden.Vroeger kon ze er boos om worden, maar ze voelde zich nu veel creatiever in het bereiken van haar doelen, en ze wist dat niet alles op stel en sprong hoefde, dat je ook 'later' nog iets kunt kopen, hebben of bereiken, en dat modes en hypes ook snel weer over gaan. Dat strenge ging dan om iets niet mogen, maar ook om iets niet krijgen. Ik legde uit dat je met een gezin van 3 kinderen nu eenmaal wat consequenter moet zijn dan wanneer je minder kinderen hebt. Groet, Hsm.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super! Lieve reactie ook van je wijze dochter! Lieve groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n lieve opmerking heb je zeker wel verdiend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat sterk, zo sterk dat jij zo iets vreselijks hebt mee gemaakt. Iets waar je vaak mee bezig moet zijn geweest, in het belang van je dochter voor haar verzwegen hebt. Als dat geen moeder liefde is dan weet ik het niet meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat 'n lieve reactie en een geweldig compliment kreeg je van je dochter,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waar gaat het over? Wie is van der S? Wat voor clubje is de SGP?
  Als ik zwanger ben en ik wil een abortus dan laat ik dat kind weghalen. Ik neem graag mijn eigen beslissingen en heb daar geen politieke partij voor nodig.
  Leve het geloof! Zijn de pedo's in de R'K kerk alweer vergeten?
  Lieve gelovigen, ga lekker stenigen (zie de film van Somaya M),
  misbruik kleine kinderen, deel zweepslagen uit, hak handen af, haat homo's en dood ze! Jullie zijn geweldig goed bezig.
  Dat wordt lekker vooraan zitten in de hemel.

  Ik ga gewoon naar de hel, omdat ik abortus heb laten plegen na verkrachting door een gelovige ziel. Hij naar de hemel en ik naar de hel. Lekker rustig.
  Zielig voor het klompje zaad van die lul?
  Neeeee, het is mijn leven, mijn lijf en mijn kind niet!
  Klompje zaad is weggegooid na twee maanden.

  Bang voor de hel? Ik niet hoor. Verkracht worden is een hel. Een idioot beest wat op je ligt te hijgen en je bent doodsbang.

  Kom maar op met je hel! En blijf jij vooral in de hemel. dominee.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed van je dat gesprek (en dat jullie dus over dat soort dingen kunnen praten!) en wat fijn dat je dochter je achteraf complimenteerde met je opvoeding.

  Inderdaad: leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een fijne reactie! En ik vind het ook knap van je, dat je niet met je eigen angst je dochter teveel hebt willen beschermen. En de reactie van je dochter laat wel zien dat je het goed gedaan hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik was even twee dagen laptoploos en lees nu net pas wat je overkomen is. Wat vreselijk en dan komt Dhr. van der Staay met zo'n opmerking waar ik me groen en geel aan geërgerd heb. Wat zijn dat voor (on)mensen? Dit zal ongetwijdeld veel bij je hebben losgemaakt. Heel veel sterkte om het weer een plek te kunnen geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat fijn dat je dochter zo'n reactie geeft. Verschrikkelijk voor jou wat je hebt mee moeten maken.
  Erg knap dat je nooit je angst geprojecteerd hebt op je dochter en haar vrij hebt kunnen laten.

  BeantwoordenVerwijderen