Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 14 augustus 2012

Nieuwe slippers

zo ongeveer zien mijn oude er uit
Ik draag al zeker 25 jaar Birkenstock.

Twee jaar geleden kocht ik 2e hands via Marktplaats gebruikte Birkenstockslippers. Niet de trendy variant Giseh, maar de degelijke, comfortabele Florida, een instapslipper met 3 verstelbare banden met gespen over de voet. De slippers waren een beetje versleten, maar ondanks 6,95 verzendkosten een stuk goedkoper (€22,50 exclusief verzending) dan nieuwe. 
Al weer een tijdje geleden vond ik een Duitse site die gericht is op de Nederlandse markt, waar ze heel goedkoop Birkenstocks verkopen. (ik heb geen aandelen en ik heb geen voordeel van publicatie van deze site)
Vorig week vond ik in de koopjeshoek "mijn" soort slippers voor de helft van de prijs! Nu voor 19,98 per paar! Omdat ook daar €6,95 verzendkosten berekend werden, besloot ik om gewoon maar twee paar te bestellen, dan zijn de verzendkosten per paar niet meer zo bezwaarlijk. De bestelling ging heel vlot, ik had ze in no time in huis en ze zijn per paar goedkoper dan mijn vorige tweedehandsjes.
Nu heb ik twee paar prachtige nieuwe. Ik kan weer járen vooruit!


Een van de nieuwe slippers

10 opmerkingen:

 1. Leuk, veel plezier ermee :)
  --Rosaleandra--

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kwam jaren lang in de vakanties in de grensstreek. En kocht in Duitsland mijn birkenstocks. Scheelde enorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik koop ieder jaar een paar nepperds voor vijf euro. Ze hebben vast een iets minder goed voetbed, maar ze zitten heerlijk en voor die prijs mag ik zeker niet klagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik loop ook al jaren op Birkenstocks, ze lopen heerlijk.
  Ook dezelfde met de 3 bandjes, dan kan ik ze in de winter in huis aan, met sokken. Bedankt voor de tip. Ik ga ook een paar bestellen, na 3 jaar beginnen mijne wat slijtage te vertonen. Kan ik ook nieuwe bestellen voor een hele goede prijs.
  Lizet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Birckenstocks zijn echt heerlijk slippers met een geweldig voetbed. Het is dat ik een koop verbod heb van mezelf want anders.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is gewoon een tijdloos type B. want volgens mij is het toch al dik 20 jaar geleden dat ik deze in een soort roze / paars variant had. Blijft lekker lopen en ga toch ook eens even op die site spieken, hoewel het even bij spieken blijft hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk motief Zuinigaan! Ik ben nu wel benieuwd hoe het tweede paar eruit ziet! Ze zijn zo lekker no nonsense en degelijk.
  Vriendelijke groetjes uit het Limburgse land.

  Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helaas kan ik Birkenstocks niet aanzonder dat mijn voeten open gaan liggen. Helaas.:(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. goeie tip! ik had de site al eens bezocht, maar was het weer vergeten. dit jaar voor mijn moeder bij kruidvat birckenstocks gekocht, maar wel gewacht tot ze nog eens 50 procent afgeprijst waren. volgens mij had ik ze voor ong. 15 euro.:) mijn moeder was er erg blij mee, het was precies de variant die ze wilde. (zwarte lak gizeh) veel plezier van je nieuwe birkies!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip. Ga zeker kijken wat er in de aanbieding is. Birkenstocks zijn een weldaad voor mijn voeten. En nog modieus ook (dankzij Heidi Klum!)

   Verwijderen