Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 28 september 2012

Een gratis iPad!!!

Aan alle kanten vliegen de iPads me om de oren! Figuurlijk dan hè?
Een energiemaatschappij biedt ze aan bij een 3 jarig contract, of bij de vervanging van je CV ketel, bij een zorgverzekering, een kwaliteitskrant biedt ze aan bij een tweejarig abonnement. Op deze website vind je 10 manieren om een gratis iPad te krijgen.

Wat is dit? Ik zou ook wel een iPad willen, het is een leuk speeltje, ik heb wifi thuis en kennelijk kosten ze voor die bedrijven bijna niets meer. Het is ongelooflijk, wat kosten die dingen als je ze zelf koopt? De bedrijven gebruiken ze gewoon om klanten te trekken.
Nou is de vraag: wil ik klant worden? Ik ben altijd bang voor adertjes onder het gras. In hoeverre is gratis echt gratis?
Zou je duurder uit zijn als je zelf ééntje koopt?
Ik begin er nog maar even niet aan.

Heb jij een gratis iPad gescoord of ga je dat binnenkort doen?

Hoe denk jij over de milieu effecten van het op de markt dumpen van deze iPads?

11 opmerkingen:

 1. Ik ging mij inschrijven bij de sportschool ( gewoon omdat ik weer wilde sporten) kreeg ik er een tablet bij, bleek dat er een actie liep. Ik wist dat niet, de kinderen zijn er in elk geval blij mee.

  Groetjes

  Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hem gekregen voor mijn verjaardag en vind hem ideaal, maar bij abonnementen zou ik ook sneller denken dat er een addertje onder het gras zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De aanbiedingen wel even goed lezen, uitrekenen hoeveel je in totaal moet betalen en dan blijkt dat je de iPad gewoon (bijna geheel) zelf betaalt. Gratis bestaat niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eigenlijk maf he! Zo zijn er ook van die enorme aanbiedingen bij de aanschaf van een auto.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb de "oude" gekregen van mijn vriend toen hij een 3 kocht. Toen hij de 2 kocht was ik daar vel op tegen, maar op een gegeven moment zat ik er vaker op dan hij zelf. Ik vind het een ideaal ding. Hij verbruikt ook minder stroom dan een laptop.

  Bij ons op de sportschool hadden ze ook een actie: 2 jaar afsluiten, 1ste jaar vooruit betalen (meer dan 600 euro) en dan kreeg je de ipad 2. Nou persoonlijk zou ik er dan gewoon zelf 1 kopen in plaats van weer jaren aan een abonnement vast zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn man heeft er eentje en in de praktijk gebruikt hij hem niet eens zo heel vaak. Hij wordt nog het meest gebruikt voor spelletjes op de bank of een muziekje laten horen (we hebben allemaal goede PC's voor de serieuze toepassingen). Maar als ik een tablet kreeg bij iets dat ik toch al lang wilde gaan doen of kopen, zou ik het uiteraard een leuke verrassing vinden. Ik zet mezelf bij dit soort aanbiedingen juist in de stand "heb ik niet nodig" om te voorkomen dat ik ondoordachte besluiten neem.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gratis is niet gratis. Bijvoorbeeld bij Oxxio moet je er een 3-jarig abonnement voor afsluiten waarbij je dus maandelijks meer voor je energie betaald dan dat je eigenlijk hoeft te betalen.

  Zelfde geldt ook voor de NRC, je betaald al snel 900 euro voor dat 2-jaarlijkse abonnement. En dan zit je opgescheept met een krant die je misschien niet eens wilt lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hahahah die Oxxio heb ik ook even nagekeken en gebeld. Ik zo mijn ipad al in een half jaar zelf betaald hebben. (verschil met huidige aanbieder) Dan zelf maar sparen. Met de kerst denk ik dat ik er ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik werd net via LinkedIn opmerkzaam gemaakt op dit filmpje: http://datanews.knack.be/ict/nieuws/nieuwsoverzicht/2012/09/25/onthutsend-filmpje-waarschuwt-voor-prive-data-online/article-4000183499166.htm#

  Een waarzegger plukt mensen van de straat en 'leest' allerlei zeer vergaande en intieme gegevens van hen uit, de persoon gegeneerd en perplex achterlatend. Tot de 'magie' hierachter onthuld wordt.

  Ik ben dus zeer terughoudend met allerlei nieuwe media. Heb een prepaid telefoon, een ouderwetse desktop, en een anonieme OV chipkaart. En dat vind ik al ver genoeg gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. uiteindelijk betalen we allemaal zelf voor al die gratis kadootjes ,want hoe denk je dat een bedrijf aan het geld komt om al die dingen te bekostigen? juist dat betalen wij als consument ,want al die acties en kortingen en kadootjes worden gewoon meegerekend bij het vaststellen van een prijs voor een produkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kocht er vorig jaar een op de zwarte markt in Beverwijk. Scheelde niet veel met een gewoon gekochte in de winkel, maar nu zo langzamerhand heb ik er veel lol van.

  BeantwoordenVerwijderen