Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 12 september 2012

Kant-en-klaar?

Een grappig bericht op Nu.nl dat ik jullie niet wil onthouden: een britse mevrouw ontdekte dat er een kikker in de kant-en-klaar salade zat die ze net verorberd had. Dat deel van de sla had ze niet mee naar haar werk genomen. Dus ze heeft geen kikker gegeten, maar het had weinig gescheeld of de kikker was zo uit haar lunchbox gesprongen.
Moraal van het verhaal: maak gewoon je salades zelf, dan weet je wat er in zit, dat is ook een stuk voordeliger en je komt niet voor verrassingen te staan.

Eigenlijk zou jongste dochter, die in Wageningen studeert, het verhaal heel cool vinden! Een grote levende kikker in de kant-en-klaar salade! Superinteressant!

7 opmerkingen:

 1. Noemen ze dat in Frankrijk niet "cuisses de grenouille", oftewel kikkerbilletjes? Ha, ha, en als je de salade zelf maakt, weet je zeker dat hij vegetarisch is! Hoewel, met groenten uit eigen tuin zou er best een slakje tussen kunnen zitten! Nou ja, dat is gastronomisch ook te verantwoorden, dan zitten er escargots in je exquise salade.
  Beterschap nog!
  Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik las het bericht ook. Ieks, genoeg hele of halve kikkers hier in huis door katlief.
  Maar mij kwam het een beetje ongeloofwaardig over. Als je een zakje sla uit de koelkast haalt, open maakt en er wat uit haalt me dunkt dat de kikker dan ook wel teken van leven geeft? Of je herkent iets in de zak wat niet op sla lijkt?
  Dus straks gewoon de krop sla in repen snijden hmm..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vroeg me ook af of het echt waar is, of dat hier weer iemand een slaatje (ha!) probeert te slaan uit een grote(re) fabrikant... Effe vergoedinkje vragen voor de schrik en hoppakee, rijk...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien is het wel een "broodje aap" oh pardon, een "salade kikker", oftewel een verzinsel. Zou die dochter die kikker in de koelkast gestopt hebben om moeder te foppen en schrik aan te jagen?

   Verwijderen
 4. Die kikker is waarschijnlijk zo beledigd geweest dat hij voor een krop sla is aangezien dat hij zich muisstil heeft gehouden ... tot het juiste moment. Zonder gekheid, ik denk toch dat je hem wel gezien zou hebben, als je een deel al opgegeten hebt toch?!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Whuaha wat een verhaal weer. Het klinkt nogal onwaarschijnlijk, maarja, zeker weten doe je het nooit natuurlijk. Ik zou wel raar staan te kijken mocht het mij gebeuren en het zeker niet 'cool' vinden, denk eerlijk gezegd dat mijn trek in salade voorlopig wel over zou zijn, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen