Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 9 september 2012

StemWijzer, Kieskompas, Kieswijzer, Groene Kieswijzer en ga zo maar door


Om de kiezer te helpen heb je StemWijzer, Kieskompas, Kieswijzer, Groene Kieswijzer en ga zo maar door ....................
Hoewel ik eigenlijk al weet op welke partij ik wil stemmen, ben ik toch alle -wijzers en - kompassen bij langs gegaan. Ach ja, ik verveel me, voel mij lamlendig door een zware verkoudheid en ik heb geen puf om wat anders te doen dan hangen op internet.
Ik heb spierpijn van het hoesten en het water loopt me uit de neus en ogen.

Het resultaat van al die wijzers en kompassen: ze wijzen allemaal in de zelfde richting. De volgorde verschilt soms een beetje, maar ik weet in ieder geval waar ik niet op moet of wil stemmen, maar dat wist ik al.

5 opmerkingen:

 1. Ik had er ééntje, maar ik weet niet meer welke, waar ik het meest van gecharmeerd was, omdat de vragen niet alleen over de kwesties van vandaag gingen, maar ook over lange termijn dingen zoals "hoe belangrijk is onderwijs" en "hoe zie je pensioenen op de korte en op de lange termijn". Maar ik weet niet meer welke dit was. Herken jij dit misschien, Z?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog twee dagen, dan zijn we er van af. En woensdag zit jij, net als ik, op het stembureau, dus dan mogen we ons de hele dag niet met politiek bezig houden, moeten volstrekt neutraal zijn, dus we hebben er eigenlijk 1 dag minder 'last' van dan anderen, moet je maar denken. Groet, Hsm.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. vervelend joh, ziek zijn met deze temperaturen.

  Hoop dat je woensdag fit genoeg bent om op het stembureau te kunnen werken.

  beterschap en ja, ziek zijn is so boaring....

  linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vroeg me eigenlijk af waar je je op kon geven om bij het stembureau te zitten. Lijkt mij ook wel wat!

  BeantwoordenVerwijderen