Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 16 september 2012

Update overzicht vaste lasten

Omdat ik nu minder hypotheekrente betaal, werd het tijd voor een aangepast overzicht van mijn vaste lasten. Een andere wijziging: oudste dochter woont steeds meer op de studentenkamer bij haar vriend. Daarom ga ik haar een kleine studievergoeding geven. Gewoon een bijdrage voor het eten dat ze samen moeten kopen. Jongste krijgt ook een bescheiden vergoeding, het is wel zo eerlijk dat oudste dat ook krijgt.
Klik boven deze tekst op het tabblad vaste lasten voor het nieuwste overzicht.

2 opmerkingen:

  1. Kan je dochter zich niet bij vriend laten inschrijven? Krijgt ze uitwonende beurs en ben jij weer een 1 persoonshuishouden voor afvalberging ed

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er mogen officieel geen twee mensen op 1 die studentenkamer wonen. Ze blijft gewoon regelmatig slapen. Van een uitwonende beurs is geen sprake, ze krijgt helemaal geen beurs, ze kan alleen nog lenen bij studiefinanciering.

      Verwijderen