Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 6 oktober 2012

Drukte en uitgaven

Door de drukte heb ik tot nog toe deze week helemaal geen boodschappen gedaan. Jongste dochter deed boodschappen en ook de vriend van oudste heeft boodschappen gedaan. Ik kwam er gewoon niet aan toe, te druk. Omdat ze heel veel tijd bij mij doorbrengen, vonden ze dat ze de levensmiddelen zelf moesten betalen. Er is ook nog niet erg veel bij gekocht, ik heb altijd vrij veel op voorraad.
Ik heb zelf tot nog toe alleen een afhaalmaaltijd voor 5 personen betaald en vandaag ga ik nog even flink boodschappen inslaan. Ik doe vandaag even helemaal niets in de afwikkeling van regelzaken. Ik ga zo dadelijk lekker zwemmen en kom een beetje bij.
Morgen weer verder, dan gaan we kijken wat we graag als aandenken uit mijn moeders spulletjes zouden willen hebben. Ik heb het er nog helemaal niet met mijn broer over gehad, al onze aandacht ging uit naar de crematie, maar ik verwacht geen grote ruzies en strubbelingen. Dat lijkt me helemaal niets voor ons. Hopelijk vergis ik me niet.

13.30 uur ik had vannacht slecht geslapen, veel gedroomd en veel wakker en veel liggen woelen. Vanochtend had ik vreselijk stijve schouders en een stijve nek, waarschijnlijk had ik in de afgelopen nacht heel raar gelegen. Gelukkig is die stijfheid nu helemaal weggetrokken. Waar zwemmen al niet goed voor is!

6 opmerkingen:

 1. Ik kan mij voorstellen dat je het vandaag gewoon even rustig houdt.Even een moment van ontspanning met zwemmen.

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nogmaals sterkte.

  We hebben bij ons in de familie een tijdje een "wisseltrofee" gehad: een schilderij van oma heeft een paar jaar jaarlijks van huis gewisseld omdat iedereen het graag wilde hebben (het ding had emotionele waarde, nauwelijks financiële). Uiteindelijk konden de meeste broers en zussen er na dat jaartje toch gemakkelijk afstand van nemen, dus ik weet niet eens waar het nu gebleven is.

  Ik wens je vandaag veel rust toe en een zonnestraaltje hier en daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er komt nog een drukke tijd voor je aan. Neem je ontspanning.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tijd voor ontspanning is nu ook erg belangrijk. Hoop dat je kan genieten van het zwemmen en je gedachten even op iets anders kan richten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heelijk zwemmen. De gedachten verwerken door persoonlijke inspanning! Hoop dat je het goed gehad hebt. Je zult de komende maanden nog veel gedachten aan/van je moeder krijgen, misschien zelfs een droom. Praat in gedachten terug.
  Zo werkt het bij mij als een bekend of familielid overleed. Bij velen zelfs.
  Werkt bevrijdend

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Zuinigaan,
  Gecondoleerd met het verlies van uw moeder.
  Neem de tijd die u nodigt heeft om te rouwen.Iemand anders kan dat niet voor u invullen.
  Het kost energie,dus ontspannen dingen doen is nu ook echt belangrijk.
  Heel veel sterkte de komende tijd.
  Vriendelijke groet, Margreeth.

  BeantwoordenVerwijderen