Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 24 januari 2013

Energieleverantie

Op dit moment is Eneco mijn energieleverancier. Ik heb tot 1 april een contract voor Actie Internetvoordeel Ecostroom, Actie Internetvoordeel Gas.
Ik ben van plan, als het contract afloopt, over te stappen. Naar welke maatschappij? Dat weet ik nog niet. Nu krijg ik vanaf 5 januari wekelijks een mailtje dat mijn contract bijna afloopt. Ik heb een mailtje gehad op 5 januari, op 12 januari en op 19 januari. Heel irritant vind ik dat. Ik voel me gestalkt en ik heb bijna de neiging op het nieuwe aanbod te klikken, om er maar van af te zijn. Maar ik ben bang dat ik dan mijn welkomstbonus van 230 euro, die ik aan het einde van het contract zou ontvangen, misloop.
Zou er op 26 januari weer een mailtje in mijn mailbox zitten?

14 opmerkingen:

 1. Energiedirect verlengde mijn contract 'stilzwijgend' tegen variabel tarief waar ik een jaar aan vast zat. Niet goed wijs, dus.
  Dan liever een mailtje (of meerdere), kun je op tijd vergelijken voor een mooie aanbieding, toch?

  Energiedirect kan ik je trouwens NIET adviseren. Ik neem geen energie meer van ze af in de toekomst. Ik wacht al een half jaar op mijn teruggaaf van hen (die nog steeds niet klopt volgens mijn berekening), bovendien had ik zo een voordelig contract dat ze het eenzijdig voortijdig hebben beeindigd. Maar geeft niet, ik ben nu nog goedkoper uit.

  Stroom en gas wordt in NL nog steeds veel te duur betaald. Er is zoveel goedkope zonne-energie beschikbaar in DL dat ze er bijna geld bij uit zouden moeten geven! Ik wacht nog steeds erop dat ik daar rechtstreeks zonnestroom kan afnemen (naast mijn eigen panelen, natuurlijk:)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ontving een ANWB collectief aanbod en ik zou bij de Nederlandse Energie Maatschappij het goedkoopst uitzijn - van de afschuwelijke reclame DOEN! van Frans Natasja etc. Ongeveer 50 euro per maand minder dan nu bij Nuon! Binnenkort heb ik een ander huis en wil ik daar van dat aanbod gebruikmaken, is natuurlijk andere postcode ik kan dus niet exact vergelijken.
  Iemand ervaring met de NEM?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Lot, ik heb hier zelf geen directe ervaring mee, maar mijn vriend heeft toen we een halfjaar gingen verhuizen alles uitgezocht. DE NEM lijkt in het begin (eerste jaar) goedkoper, maar daarna zit je aan een duur contract vast en is het in verhouding HEEL erg duur, ik zou het je dus zeker afraden! Ik zou nog eens uitgebreid google-en. Momenteel zitten wij bij greenchoice, erg voordelig en met groene stroom. Succes!

   Verwijderen
 3. Ik heb ook een contract bij Eneco tot half mei en ik baal ook enorm van die mailtjes.
  Misschien even bellen met Eneco over je bonus? Die wordt namelijk verrekend met de jaarafrekening.

  groet Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wacht maar, straks gaan ze je bellen! Ik zit nu ook bij de Eneco, zelfde contract als jij en ze hebben mij ook al een paar mailtjes gestuurd en gisteren belde ze! Ik vind dat trouwens allemaal niet zo erg. Ik ben 10 mei overgestapt naar de Eneco (nav jouw blogje over overstappen via de site van de consumentenbond)en ik heb mijn "jaarrekening" en dus ook mijn bonus al gehad! Ben heel tevreden over de Eneco verder. Ben steeds goed geholpen bij de klantenservice en ik kreeg deze maand het lieve sommetje van 720,- van ze terug (dit was inclusief de 230 bonus). Ondanks dat ga ik waarschijnlijk in april toch weer veranderen van energiemaatschappij want die welkomstbonussen zijn wel erg leuk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt! Vandaag werd ik onder het eten koken gebeld. Ik heb ze snel de mond gesnoerd, had geen zin in verkooppraatjes. Ik krijg in april de jaarafrekening. Per 1 april ga ik de overstap maken.

   Verwijderen
 5. Ik had gewoon Green Choice gebeld, want die levert aan ons, met de vraag of ik ook het nieuwe klantentarief kon krijgen voor het komende jaar. Dat zou namelijk 150 euro schelen. "Voor deze keer dan" was het antwoord. Volgend jaar bel ik dus weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De site van Ben Woldring kan je uitkomst bieden! Die mailtjes zijn inderdaad een beetje irritant aan het worden, maar je kan ze zo wegklikken ja. Gewoon ff rondsnuffelen wat er allemaal "te koop" is. Ik zit zelf bij essent, ik wil gewoon niet overstappen, das mijn keuze. Ik zie op mijn werk dat er heel veel mensen overstappen naar bijvoorbeeld de nederlandse energie mpij, en dat ze dan heul voordelig uit zijn, komt er nog een aparte factuur van de netwerkbeheerder bij....En daarmee komen ze dus weer hoger uit dan waar ze eerst bij zaten. Tja, ff de kleine regels lezen denk ik dan....Maar ook vaag van die mpijen dat ze dit dus heeeeeel erg klein erbij vermelden...

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb mijn contract bij NUON per 28 december beëindigd. Zou op 14 jan nog 103 euro van ze terugkrijgen. Nog steeds niet gehad. Terwijl ik alle termijnen betaald heb. Sinds ik bij EnergieDirect zit, valt me op dat ik ineens directmail (aan mij geadresseerde brieven in de brievenbus dus) krijg. Van de postcodeloterij en de ANWB. Erg irritant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Update: vandaag dan toch de 103 euro van NUON binnen!

   Verwijderen
 8. wij zitten sinds een jaar bij greenchoice en blijven lekker zitten, bevalt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dus als je voor euroclix klikt vind je het niet erg om te klikken maar... :-). Misschien maakt het je wel heel alert voor je volgende overstap. Ben zelf van Energiedirect overgestapt naar NEM via het collectief van Ver. Eigen huis. (Hoef je geen lid van te zijn). Soms kijk ik ook nog op de site van Ben. Vind het zeer frustrerend dat hoe je je best ook doet met niet te warm stoken, je slechts 30 % van je energieberekening kunt beïnvloeden.
  Groet Annamarie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Volgens mij heb ik eenzelfde contract als jou. Het blijkt dat je een korting krijgt op de variabele prijs, ik geloof zo'n vier cent. Maar inmiddels is de gasprijs wel met ruim tien cent ophoog gegaan bij eneco. Kijk je contract even na. Ikzelf heb me maar weer bij essent aangemeld. naomi b.

  BeantwoordenVerwijderen