Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 17 januari 2013

Even iets compleet anders

Artsen in Katholieke ziekenhuizen in Keulen weigeren verkrachte vrouwen te behandelen. Je krijgt in geen morning-afterpil of lichamelijk onderzoek  om sporen van de verkrachter veilig te stellen, je wordt gewoon weggestuurd. Klik hier voor het bericht op Nu.nl  en de Kölner Stadt Anzeiger    

Nou, daar ben je dan als verkrachte vrouw mooi klaar mee! Niet jouw welzijn is van enig belang, nee, het kind, product van een verkrachting, dat misschien in jouw buik groeit, is van het allergrootste belang. Want abortus, in wat voor vorm dan ook, ook al is het in de vorm van een morning-afterpil, is een doodzonde.
Wat er met de vrouw, HET SLACHTOFFER, gebeurt, doet er kennelijk niet toe.

Misschien is het omdat ik als jonge vrouw ooit verkracht ben, maar ik word hier woest van!
Het ziekenhuis heeft geen enkel respect voor vrouwen.
Ik krijg er een vreselijk vieze smaak van in de mond!

10 opmerkingen:

 1. Ik las het en besefte dat de kerk soms nog steeds vreselijke dingen doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Nog mazzel dat er geen Islamitische ziekenhuizen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien zijn er ook in Europa nog steeds mannen die denken dat vrouwen om verkrachting vragen en dat ze het waarschijnlijk ook nog wel lekker vinden. De Indiase advocaat van de verkrachtingszaak dacht dat de vrouw er zelf om had gevraagd en een Indonesische rechter veronderstelde dat vrouwen er stiekem van genoten. Mijn ervaring is heel anders, ik was bang dat ik dood ging, dat mijn laatste uur aangebroken was! Adreana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ongelooflijk dat zoiets nog kan gebeuren, en dat zo dicht bij huis! Maar alsjeblieft, probeer genuanceerd naar "de kerk" te kijken. Er zijn veel verschillende kerken met nog meer verschillende opvattingen. De meeste christenen zullen de praktijken van dit ziekenhuis afkeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed dat dit in het nieuws komt, gelukkig zijn er op dit moment genoeg ziekenhuizen waar je goed wordt opgevangen na verkrachting, tenminste ik ben geen expert ik neem het gewoon aan omdat we in de 21ste eeuw leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schandalig en dat in deze tijd. Stel je voor dat je wanhopig aan komt zetten in zo'n ziekenhuis en dan nee te horen krijgt op de vraag of ze je willen helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook ik kan me hier over opwinden, hoor. Ook het niet veilig stellen van DNA-materiaal van de dader. Die kan dus gewoon lekker verder gaan met zijn misdadige acties...schandalig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben als kind sexueel misbruikt en was ook kwaad dat ik het las. Om ook geen onderzoek te doen om sporen van de dader veilig te stellen. Onvoorstelbaar, dan heb je al iets traumatisch meegemaakt en dan ook zo zo behandeld worden op een plaats waar je zou hulp moeten krijgen. Ik hoop dat de vrouwen ergens anders wel opgevangen kunnen worden en de hulp krijgen die ze nodig hebben en verdienen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben het helemaal met Mirjam eens en ik zou niet eens aankloppen bij dit ziekenhuis, in Keulen zijn gelukkig nog wel meer ziekenhuizen.

  BeantwoordenVerwijderen