Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 17 januari 2013

Staatssteun voor SNS bank?

Het lijkt er op dat de SNS-bank in zwaar weer is en dat die geholpen moet worden door de overheid om overeind te blijven. ABN Amro, Rabobank en ING mogen van Europa niet helpen, dat komt omdat ze zelf nog schulden hebben aan de staat.
omgevallen banken
Mmm, de ASN is een dochter van de SNS. Zou die dan ook failliet kunnen gaan? Ik heb het grootste deel van mijn geld op een spaarrekening van de ASN bank staan en daarnaast heb ik bij de ASN een salarisrekening. Ik zou op zijn zachtst gezegd not amused zijn als de ASN failliet gaat. Het zal wel weer goed komen, maar het zal wel even duren voordat het een en ander geregeld is.
Vooralsnog ga ik er van uit dat de dochter zelfstandig is van de SNS, dat de bank niet omvalt en dat er niets aan de hand is.
Wat denk jij?

19 opmerkingen:

 1. Vaak worden dochterondernemingen verkocht als het echt nijpend wordt. Aan de overheid of aabn andere banken.
  Maar het zal allemaal niet zo snel gaan denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met de sns heb ik bijzonder slechte ervaringen: hypotheek afgesloten in 2005 tegen 4,2%, zes jaar braaf betaald en toen toverden ze op het laatste een verlengingsvoorstel van 6,25% uit hun hoge hoed. Binnen twee weken graag annuleren anders ging het automatisch in. Ik was al een half jaar bezig een gesprek te krijgen. Omdat we minder dan 2 ton hypotheek hadden, mochten we niet eens op een kantoor komen praten met iemand. Communicatie was erbarmelijk en mij restte alleen een (aangetekende!) brief te sturen om de hypotheek maar op te zeggen.
  Uiteindelijk ben ik blij want we gingen van een spaarhypotheek naar een bankspaar (is toevallig gunstig nu) en betalen gewoon nog steeds 4,2% rente. Bovendien konden we NHG krijgen. Wel een heeeeel fijn idee in deze tijd:)
  Dus al met al ben ik blij met de beroerde service van de SNS. Hahaha.

  Ik zou er niet vanuit gaan dat je geld wel veilig is. Ze zijn kampioen in niet reageren als er iets is. Lijkt me niet erg prettig. Probeer maar niet het onderste uit de kan te halen voor die paar cent die het nog oplevert tot je gaat aflossen. Dat is mijn idee hierbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meer door minder17 januari 2013 om 07:34

  ASN Bank heeft een eigen bank Nederlandse bankvergunning.
  SNS bank deelt zijn Nederlandse bankvergunning wel met BLG Wonen en SNS Fundcoach.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'k Hoorde ergens dat het vooral ging om de sens bouwfondsen/vastgoedfinanciering die in zwaar weer zitten, ook de verzekeringstak van sens schijnt het heul moeilijk te hebben,
  Gevalletje schoenmaker en leesten?
  En ASN mag een 'dochter' zijn, er mag natuurlijk niet zomaar met het geld heen en weer geschoven worden, bovendien geldt voor beide banken het depositogarantiestelsel
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We zitten hier wellicht ook met een probleem want hoewel we 23 jaar geleden een spaarhypotheek hebben afgesloten bij AB.N krijgen we tegenwoordig info over het spaargedeelte van R.eaal. Geen idee hoe dat daar terecht is gekomen. Zal wel door de AB.N verkocht zijn of zo? En als R.eaal nu failliet gaat? Dit weekend maar eens de hypotheekpapieren met een vergrootglas bekijken want tegenwoordig word je maar overal "ingerommeld" door die banken. :( Als ik jou was zou ik mijn salarisrekening toch maar omzetten naar een andere bank.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik mag niet teveel zeggen fam bij sns maar het gaat inderdaad om het vastgoed

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als de SNS failliet gaan, zijn de spaarrekeningen tot een ton per banklicentie gegarandeerd door het depositostelsel. Ik weet niet hoeveel je bij de ASN/SNS hebt staan, maar ik gok dat de meeste consuminderaars daarmee uitkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inderdaad lastig met sns.Op dit moment aan het kijken voor tussentijds hypotheek omzetten. 9belegging naar bankspaar) ik zit nu bij SNS . gelukkig zoekt de adviseur het nu uit. Ik wordt er zenuwachtig van.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ASN is volgens mij een dochter van SNS reaal. Onder SNS reaal valt ook de SNS bank. Ik weet niet hoe het precies zit, maar ik weet wel dat SNS te groot is om te laten vallen. Het zal geen DSB verhaal worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij hebben een flinke spaarrekening bij SNS. Ik kreeg het even benauwd ,gisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik weet al een tijd dat er flink wat mis is met de SNS, vind het niet fijn, want mijn banksparen voor pensioen staat daar, is meer dan de helft van het huidige aflossingsdeel van de hypotheek.

  Ik vertrouw er op dat de regering nog voldoende geld heeft om het omvallen tegen te gaan.

  Banksparen omzetten is best lastig.

  Ik heb ook een ASN bankrekening en de Direktbank heeft niet op de 12e januari geïnd. Met de Direktbank maar weer eens gebeld. Ze zeiden dat ze de incasso opdracht hadden gegeven. Echt waar, is het nog niet van uw bankrekening geïnd?

  ASN gebeld en nee er was nog geen opdracht te bekennen geweest.
  Misschien moet ik toch maar eens een klachtenprocedure opstarten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Failliet zal de SNS niet gaan, zie ook:

  http://mijngeld.blog.nl/nieuws/2013/01/17/wat-als-sns-bank-failliet-gaat

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een toepasselijk plaatje heb je erbij geplaatst, grappig hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Net kreeg ik hierover dit binnen:
  http://www.vanspaarbankveranderen.nl/nieuwsbrief/nieuwsbrief-sparenpaginas-nieuws-ontwikkelingen-en-onderzoeken/nieuwsbrief-sparenpagi-19?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Sparen%20Nieuwsflash%20%28waarschuwingen,%20aankondigingen%29

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wij hebben ook slechte ervaringen met de SNS

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja, leuk plaatje. Was al heel lang bekend dat SNS 'foute' bank is, dus trek je conclusie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met een heel leger druk bezig met scenario analyses, zoveel opties nu nog zien wat
   beste is voor toekomst het wordt een combi van oplossingen maar iedereen werkt hard om het beste pad te vinden oplossing komt uiterlijk 14 februarie zorgen maken nergens voor nodig

   Verwijderen
 17. Ik had ook mijn spaargeld bij ASN staan. Het is een dochteronderneming van de SNS. Ik denk dat als ASN omvalt deze bank te klein is voor staatssteun. De kans zit erin dat SNS de ASN gaat afstoten en dan... Ik vertrouw het toch niet helemaal en heb vorige week voor de zekerheid mijn spaargeld daar weggehaald. Mijn collega heeft ook haar spaar en salaris-rekening daar. Het spaargeld heeft zij inmiddels ook weggehaald, haar salaris rekening heeft ze nog maar even zo gelaten.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen