Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 19 januari 2013

Mosterd- en sambalsmeerkaas

In de AH-hamsteraanbieding van deze week kun je onder andere A-merk 20+ smeerkaas kopen, zowel naturel als met smaakjes. Wat mij opvalt, is dat de smeerkaas met sambal of met mosterd 29 cent duurder is dan de naturelsmaak.
Naturel koop je voor 1,05 (nu 57 cent), de smaakjes 1,34 (nu 67 cent). Beide kuipjes bevatten 150 gram. Je betaalt dus normaal gesproken 29 cent voor een mespunt sambal of een mespunt mosterd. Nou, dat kan ik zelf goedkoper, veel goedkoper zelfs.
20+ smeerkaas vind ik lekker en het is lijnvriendelijk, uit één kuipje naturel maak ik allerlei varianten smeerkaas: mosterd, sambal, knoflook, bieslook. Ik heb een aantal kuipjes gehamsterd. Lekker!

11 opmerkingen:

 1. Goed idee! Daar heb ik eigenlijk nooit over nagedacht, ik ga het volgende keer meteen proberen.

  Overigens koop ik de 20+ smeerkaas van het eigen of budgetmerk bij AH of Deen, scheelt veel op deze hamsteraanbieding!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar je op moet letten, is dat in de meeste verpakkingen 100 gram zit. In deze hamsteraanbieding zit 150 gram per kuipje en dan is 57 cent zo gek nog niet.

   Verwijderen
  2. Ja, dat klopt inderdaad! Ik haal volgens mij het c-merk voor €0,20 per bakje van 100 gram, dus volgens mij is de hamsteraanbieding dan toch nog duurder,

   Verwijderen
 2. Het valt mij vooral op dat er in smeerkaas zoveel stoffen zitten die ik liever niet in mijn eten heb en zeker niet in dat van zoonlief. Hij lust de bio-variant niet, helaas.
  Vind ik wel erg jammer, eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. klopt kijk maar eens op foodwatch.

   Verwijderen
 3. Smeerkaas bevat vooral toevoegingen die je liever niet wilt zien. Ik koop het niet meer, zeker niet voor mn kleuter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Slim bedacht! Zou je ook zelf smeerkaas kunnen maken? (zonder alle slechte toevoegingen)?

  Naat

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Brrr, ik eet dat ook niet meer. Daar zit veel troep in.
  Ook ken ik iemand die in een fabriek werkte waar smeerkaas werd gemaakt en na wat onsmakelijke verhalen over ernstig beschimmelde kazen was ik genezen van smeerkaas eten...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik eet elke ochtend een knackebrot met slankie smeerkaas. Ik vind het heerlijk, en heb ook een paar kuipjes extra ingeslagen bij AH! Als je alles weet over verpakte voeding, toevoegingen, en wat er in zit, dan kun je niets meer eten.
  Groet, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen