Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 8 februari 2013

Al weer 2 aardbevingen!

Kort geleden schreef ik over aardbevingen en de gevaren voor de inwoners van de provincie Groningen, waren er in de afgelopen nacht al weer twee bevingen! Het moet niet gekker worden! Volgens nu.l heeft het KNMI in dit jaar (!!) al 17 aardschokken geregistreerd. Het jaar is nog maar 39 dagen oud! Fijn is dat!
Citaat van de site van de NOS:
(Minister) Kamp zegt in een reactie op de nieuwe bevingen dat hij de ongerustheid van de bevolking begrijpt. Maar hij is niet van plan op stel en sprong weer naar het gebied te reizen. Hij zal ook zijn standpunt niet aanpassen: de gaswinning in Groningen wordt voorlopig niet verminderd en hij laat allerlei onderzoeken doen om de risico's in kaart te brengen.
Willen jullie toch allemaal de thermostaat wat lager zetten, dan is er minder gas nodig! (suggestie van
William Moorlag - gedeputeerde van de provincie Groningen)

13 opmerkingen:

 1. Ik ben van plan een zonneboiler aan te schaffen. Scheelt gas voor verwarmd water.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben aan het plannen helemaal gas vrij te worden, hout vergasser, zonneboiler, naverwarmen van water, electrisch, zonne panelen
  Dit is een flinke investeringen, naar hout is bij ons gratis en gas is bij ons duur ( incl bijkomende vaste en vriabele kosten, maar mogelijk wordt er door mij weinig gas meer gebruikt,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als minister kamp in Groningen had gewoond had hij vast anders gereageerd.
  Een gebied waar zoveel aardbevingen zijn, wordt ook minder aantrekkelijk om te wonen. Wordt dat ook vergoed?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na die 2e, zwaardere aardbeving zijn een aantal bewoners van het gebied niet meer naar bed gegaan. Die waren bang voor een volgende beving. En inderdaad, hoe zit het met de waarde van de woningen in dit gebied? Toen men de woning kocht heeft men ongetwijfeld niet verwacht dat er mogelijk ernstige schade kon ontstaan aan de woning. De woningen zijn ook niet echt aardbevingsbestendig gebouwd.

   Verwijderen
  2. Maar toch had je dit zien aankomen er vinden sinds 1986 vele aardbevingen plaats en als je daar gaat wonen na die tijd dan weet je dat dit kan gebeuren.En is niet anders dan bij ander bodemwinningen dan kan dit soort zaken voorkomen.

   Verwijderen
  3. Ha, ha, aan zien komen? Ik woon sinds 1972 in de regio. Had ik moeten emigreren dan? Overigens wist ik in 1986 nog helemaal niets van aardgasbevingen. Bodemdaling wel, maar dat kon goed opgelost worden door hogere dijken en meer gemalen.

   Verwijderen
 4. Een doekje voor het bloeden die 100 miljoen, dat is zo op.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het lijkt me zo beangstigend! Want wie weet wat zijn huis doet met een zware beving?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja, zegt Kamp begrijp het maar het geld gaat voor. Zo zie je maar....pas als het helemaal mis gaat en er slachtffers vallen dan pas gebeurd er wat...het is een kwestie van risico afweging...en iemand die er niet door getroffen wordt ...kan makkelijk praten

  sterkte mensen in Loppersum en omgeving

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik schrok er ook van vannacht! Na die 1e was ik eerst weer in slaap gedommeld en toen die 2e erachteraan en ik zat rechtop in bed en mits kwam mn dochtertje eraan lopen...Vind het wel een beangstigend idee hoor dat dit zeker niet de laatste en hevigste was! Hele dag door camaraploegen in het dorp geweest! Ik heb dan geen eigen huis, maar moet er ook niet aan denken dat mijn fundering onder de scheuren komen te zitten!

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het houdt ook nog niet op, want vanochtend was er al weer een aardschok, deze keer in de buurt van Loppersum.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gisteren Warmetruiendag de hele dag geen verwarming aan gehad en de thermostaat staat hier altijd laag ... Moorlag bedoelde het cynisch denk ik, maar zonder dollen ik vind het verschrikkelijk voor Groningen!
  Groet,
  Angelika

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik ben een stadjer en lees al jaren mee... maar heb jij er echt last van? hier tot nu toe alleen een vaasje omgevallen.. groeten Annika

  BeantwoordenVerwijderen