Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 8 februari 2013

De stekker uit Web-log oftewel weblog

Uit welingelichte bron heb ik vernomen dat mijn oude weblog ophoudt te bestaan. Per 1 maart al gaat de stekker er uit. Ik heb er jarenlang geblogd, en heb tot ongeveer een jaar geleden plannen gehad om weer terug te keren naar het oude stekje. Maar ik was inmiddels zo aan blogger gewend en had zo veel moeite met de manier waarop ik bij de nieuwe weblog moest werken, dat ik het plan opgegeven heb. Mijn oude weblog blijft niet langer bewaard, jammer maar helaas!
Eerst begon ik alles over te zetten, mar dat wordt toch wel heel veel. Inmiddels heb ik besloten alleen de echt leuke blogjes, de blogjes met een zekere meerwaarde over te zetten. Alles dat voor 7 september 2011 op deze weblog staat is geïmporteerd.
Ik ga de komende weken bezig zo veel mogelijk blogjes over te zetten, maar dat zal moeilijk zijn, ook in 2007, 2008, 2009, 2010 en 2011 schreef ik al bijna iedere dag een bericht.

Updatë: ik ben al volop aan het overzetten. Je kunt deze blogjes vinden rechtsonder in het archief. Ik moet zeggen, ik heb er ook wel lol aan. Voor mezelf zijn deze inmiddels historische blogjes heel leuk om terug te lezen. Zelf denk ik dat het voor nieuwe lezers ook interessant is. Pak er een lekker kopje thee of koffie bij en start de ontdekkingstocht door mijn archieven!

11 opmerkingen:

 1. Heeee, zo kom je makkelijk op je voornemen van iedere dag een blogje ;), maar evengoed zonde van al het werk wat je ervan had en nu weer hebt, groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zat er aan te komen is dat niet ruim een jaar geleden gebeurd met de bedrijfssites van weblog die gingen ineens op zwart.

  Waar ga je naar toe ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. aha blogspot blijft wel bestaan :)

   Verwijderen
  2. Ik blijf hier, ik zet alles over van zuinigaan.weblog.nl naar hier.
   Hier verandert hopelijk niets!

   Verwijderen
 3. `t zal best wel veel werk zijn en ik heb geen idee hoe. maar ik hoop dat je het in die korte tijd voor elkaar kunt krijgen! goed weekend
  gezina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben benieuwd of je veranderingen merkt,nu je in je blog-verleden duikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Balen zoiets! Is er niet een automatische manier om je posts te importeren! Ik kan me voorstellen dat het anders een enorme klus is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geachte
  kan je alles niet kopieren (verplaatsen) naar een externe harde schijf met genoeg gb?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb een poging gedaan alles te exporteren. Dit bericht ontving ik. Once you’ve saved the download file, you can use the Import function in another WordPress installation to import the content from this site.
   Alleen, ik heb geen WordPress installation, maar blogger.

   Verwijderen
 7. Ik heb alles eerst geëxporteerd en toen geïmporteerd naar Wordpress, maar volgens de laatste mededeling van weblog die ik kreeg, begreep ik dat je het kunt importeren naar waar je maar wil. Hoe, geen idee.
  Het idee om een deel zelf over te zetten is niet zo gek. Of je oude blogjes in ieder geval bij Wordpress "parkeren", dan heb je wat meer tijd.
  Bij mij zijn de foto's na juli 2011 niet goed geïmporteerd. Deze heb ik opnieuw opgeslagen en plaatst ik tzt weer bij mijn blogjes.
  succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toch ook leuk, weer eens door je oude blogjes te gaan lijkt me. Succes ermee!
  Groet,
  Angelika

  BeantwoordenVerwijderen