Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 11 februari 2013

Boodschappen week 6 - weinig gekocht

Weinig boodschappen in de afgelopen week, in feite gebruikte ik wat van de grote voorraad op die ik de afgelopen weken aangelegd had. Veel hamsteren en dan niets daarvan opgebruiken, dat kan in mijn geval niet, want dan stort waarschijnlijk op een gegeven moment mijn houten stellingkast, waar mijn voorraad op staat, met donderend geraas in.
Dit waren mijn uitgaven aan voeding/drinken in week 6:
Week 6- 4 - 11 febr '13
*=aanbieding    @=afgeprijsd  WAAR PRIJS
bananen, 5 stuks AH 1,00
leverworst, 2x AH 1,20
cervelaatworst AH 0,59
dieetmargarine AH 0,64
oploskoffie AH 3,99
komijnekaas, stukje AH 3,51
spekjes AH 0,79
roze zalm, blikje AH 0,90
surimi AH 0,79
broccoli AH 0,46
rucola* AH 1,00
uien, 2 kg AH 1,19
spruiten, 500 gr AH 0,89
aardappelen, 2x3 kg* AH 2,89
zonnebloemolie 1 liter AH 1,89
milde yoghurt AH 0,89
gele vla AH 0,59
mayonaise AH 0,89
TOTAAL week 6   24,10

Ook in week 6 weer nieuwe voorraad aangelegd: die aardapels, zonnebloemolie en oploskoffie zijn voorlopig nog niet op. Ik koop ongeveer 4 keer per jaar een pot oploskoffie en ook olie gaat lang mee, vooral ook omdat ik naast de in smaak heel neutrale zonnebloemolie ook olijfolie gebruik.

In de aanbiedingen voor week 7 bij AH vind ik weinig dat mij interesseert. Alleen de sinaasappels ga ik zeker kopen. Ze kosten nu 1,99 voor 2 kg.

6 opmerkingen:

 1. Netjes weer joh :)Wij geven momenteel even iets meer uit aan boodschappen; we krijgen regelmatig (onverwacht) visite die naar ons nieuwe huis komt kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij de Lidl zijn de sinasappels 1,29 euro per 2 kg ipv 1,99 euro bij AH.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat dacht ik ook. Maar wel 1,99 gerekend. Kwam ik pas thuis achter en ik woon niet dicht bij een Lidl. En de vaatwastabletten waren niet voorradig en ik kon ook geen tegoedbon krijgen. Werd eerst door de kassière naar een andere hulp verwezen, die uiteindelijk zei geen tegoedbonnen te hebben door voor mij onduidelijke redenen. Op weg naar huis 6 keer een levensgrote advertentie tegengekomen met de aanbieding van de vaatwastabletten. Zo kan ik het ook. Voor de kerst met de bon van de Telegraaf ook 2 x geweest voor een gourmet pakket. Moest ik nog maar een keer komen en dan s morgens om 9 uur. Bedankt! Kom ik dus nooit meer... Lea

   Verwijderen
 3. Mag ik even wat vragen, ik zie bijna geen vlees in jullie lijstje, klopt dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt! Ik eet lang niet alle dagen vlees. Meestal koop ik gehakt of zo wanneer het in de aanbieding is. Dan vries ik het gehakt in porties in. Als we wel vlees eten gebruik ik per gerecht relatief weinig vlees. In het afgelopen weekend eten we pasta met gehaktsaus en kaasblokjes. Voor 5 eters gebruikte ik 250 gr gehakt en 2 ons kaas.

   Verwijderen
 4. Dank voor de toelichting. Hier zijn we nogal vleeseters dus iedere week staat er wel eens worst, gehakt, kipfilet, etc op de menu en dat tikt flink aan :-/

  BeantwoordenVerwijderen