Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 14 juni 2013

Solar tuinlampjes

Vanmiddag dacht ik in de Action: kom laat mij eens duur doen! Ik kocht 4 solar tuinlampen voor 79 cent per stuk. Dat is niet veel geld, maar had ik ze nodig, nee eigenlijk niet. Ik vind alles duur dat ik eigenlijk niet nodig heb, ook al is de prijs helemaal niet hoog. Het was vanmiddag meer een soort funshoppen. Het leek me leuk om 's avonds lampjes in mijn tuin op mijn terras te hebben. Maar ik doe al jaren prima zonder, dus zonder kan ook prima. Maar ik heb dus 4 lampen gekocht op zonne-energie. Één probleem: er zat volgens de verpakking een on/off switch op. Dat knopje was snel gevonden, maar mijn vraag was, wanneer doe je de lampen dan aan? Laat je ze eerst opladen in de zon en doe je vervolgens het licht aan? Of doe je ze meteen aan, anders laden ze helemaal niet op?
Dat staat nergens. Lampen in huis doe je aan als je het licht nodig hebt. Ik heb ook een omdraai- sfeerlicht op solar energie. Die laadt aan de ene kant op, je keert hem om en dan brandt die. Deze tuinlampen kun je niet omdraaien. Ik heb gegokt en heb ze aangedaan voordat ik ze in de zon liet opladen. Ik neem aan dat de lampen 's avonds vanzelf aangaan. We zullen zien of dat de juiste methode was.

9 opmerkingen:

 1. Je doet ze standaard aan, want zodra het donker wordt gaan ze aan. Dan is het niet handig dat je eerst het moet opendraaien om het aan te zetten. Overigens vind ik het licht maar matig tot slecht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het klopt, ze gingen branden toen het donker werd. Ik heb nu 4 kleine lichtjes op mijn terras.

   Verwijderen
  2. waar zit die on en off switch? Ik heb ze ook sinds gisteren maar ik zie geen switch

   Verwijderen
 2. Oh jee, de volgende keer dat ik bij de Action ben kunnen deze ook weleens aan mijn handen blijven plakken! Ik haat shoppen...behalve bij de Action!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb laatst een paar "steentjes"" met een vlindertje gekocht en zedoen het heel leuk. Echte kitsch. Ze staan permanent aan en branden 's avonds, ze staan op een tafel en dat staat best leuk maar je kunt er niet bij lezen, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha, ja heb ik altijd last van bij action,ik ga daar vogelvoer halen maar ik kan het beter gewoon niet doen ik neem namenlijk een karretje mee ipv een mandje en die gaat vol ook.
  ze hebben ook leuke kabouters keukenspullen kleding lampen..
  mijn tuin staat ook voor de helft vol met die lampjes het is meer handig om te zien hoe een pad loopt want licht heb je er niet van en ze zijn erg klein,,die ik heb dan,,ik maai ze weleens omver,,,kan ik weer nieuwe halen
  groetjes.

  leuke blog heeft u

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb ook lampjes gekocht bij de action die je op kunt hangen , en aan de schutting opgehangen en ze geven inderdaad niet veel licht,maar het is wel prettig dat als ik s'avonds thuis kom ,ik een beetje licht heb om via de tuin naar mijn achterdeur te lopen zonder dat ik stroom gebruik.je loopt dan in ieder geval geen stikdonkere tuin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke lampjes. Met wellicht een ander huis (met tuin) binnenkort vind ik ze een goed idee. Ben je er al achter hoe het werkt?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het beste is om ze eerst 48 uur op de uit stand te laten staan.
  Dan kan de batterij goed opladen.
  Daarna kun je ze op aan zetten en an springen de lampjes vanzelf aan bij schemer.

  BeantwoordenVerwijderen