Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 6 juli 2013

Gratis recepten


Er ligt al weer een nieuwe Allerhande in de winkels. Deels erger ik behoorlijk aan het blad en deels vind ik het ook leuk, dit gratis magazine. Alleen al de ondertitel van het juli-nummer schiet mij in het verkeerde keelgat: 83 x lastminute-inspiratie voor easy koken. Wat een rare mix van Engels en Nederlands! Easy koken! Hoe verzinnen ze het!
Wel leuk: koken met vis uit blik. Leuke recepten met blikvis. Net iets voor mij. Ik heb vaak wel sardines, tonijn of zo in huis.
Ook leuk: snelle maaltijdsalades.
Wat je altijd met dergelijke recepten voor ogen moet houden: gebruik ze als tips, je hoeft echt niet alle ingrediënten te gebruiken. Als je niet alles in huis hebt of je wilt goedkopere ingrediënten nemen, ook dan heb je een smakelijke maaltijd.
Achterin het nummer altijd een handige index met ikoontjes voor gemakkelijke en/of goedkope recepten en ook wordt aangegeven of een recept voor kinderen geschikt is. Maar in dit juli-nummer maar 1 goedkoop recept. Een beetje een misser wat dat betreft!
Verder: negeer alle advertenties. Dat vergt misschien enige oefening, maar ik schenk geen enkele aandacht aan de advertenties. Dat scheelt een heleboel aankopen van voeding die ik eigenlijk echt niet wil.

2 opmerkingen:

 1. Dag Zuinigaan, toevallig zat ik er gisteren ook in te kijken. Wél leuke ideetjes. Omdat mijn zus bijna blind is neem ik, als er een nieuwe allerhande is, met haar het blad helemaal door. We kijken dan ook naar wat voor haar wel en niet te doen is (niet te veel handelingen en ingrediënten) en passen dan veel recepten zó aan dat zij ze ook kan maken.
  Een tip voor goedkope recepten:http://www.robsbudgetmenus.nl/. Je kunt je op de nieuwsbrief abonneren. Je krijgt dan tips en recepten op basis van de weekaanbiedingen bij de verschillende supermarkten. Heel handig.Omdat je expertise hebt op dit gebied zou je er misschien een stukje over willen schrijven hoe jij dit vindt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de Allerhande ook vaak gebruikt, maar vind de recepten steeds vaker een variatie op een oud thema. Veel kun je zelf ook wel bedenken.

  Daarbij is het pijnlijk hoeveel papier er steeds weer door gaat met een editie. Ik denk dat veel mensen het blad meenemen en er vervolgens niets mee doen. Zoveel drukwerk voor niks. Verspilling en vervuiling, terwijl ze een prachtige webdatabase met recepten hebben.

  Groetjes

  Ophetleven!

  BeantwoordenVerwijderen