Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 5 juli 2013

Uitje en waardebonnen

Gisteravond was het medewerkersuitje van mijn werk. Sommige teams gaan een hele dag op stap. Mijn team houdt het heel bescheiden en organiseert meestal iets vanaf een uur of 3. Deze keer was dat niet het geval. Er was alleen een etentje vanaf half zes. Dit maal in het Paviljoen van Starkenborgh. Daar was ik nog nooit eerder geweest. Ik heb dikwijls op het fietspad gefietst dat er langs voert, maar het Paviljoen zit nogal verstopt tussen bossages, het was me nog nooit eerder opgevallen. Het paviljoen ligt naast de Koningslaagte, een mooi gebied even ten noorden van de stad Groningen. Ik heb tussen 1981 en 2007 aan de noordkant van de stad gewoond, dicht bij uitvalswegen naar het noorden. Bijna al mijn fietstochten voerden door dit gebied. Je gaat niet eerst de hele stad doorfietsen als je een leuke fietstocht wilt maken als je binnen 10 minuten tussen de weilanden kunt fietsen. 
Het was een gezellig uitje. We konden buiten op het terras zitten en werden daar bediend. Een maand geleden konden we kiezen uit 2 verschillende menu's waarbij het voorgerecht dan weer naar keuze was. Mmm toch heerlijk zo'n gratis etentje. Niet hoeven koken en bediend worden in de zon, wat wil een mens nog meer. Lekker wijntje er bij en kletsen met leuke collega's. Waarschijnlijk omdat het budget groter was dan alleen een etentje, ontvingen we na afloop allemaal vvv bonnen ter waarde van 50 euro. Een leuke verrassing! Wat ik er mee ga doen weet ik nog niet, maar er komt vast wel een goede bestemming voor.

8 opmerkingen:

 1. Ik bewaar mijn gekregen bonnen totdat ik een leuk bedrag bijelkaar heb en koop dan iets wat ik al heel lang wil hebben. Voordeel in ons dorp kun je bij 95% van de middenstand je bonnen kwijt. Ik spaar nu voor een tablet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goede tip dat Paviljoen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe adresjes in en om Groningen. Dan heb ik een doel als ik ga wandelen of fietsen. En voor een gezellige afspraak met een vriendin vind ik het leuk steeds wat nieuws uit te proberen. Voor jou is zo'n avondje gratis verwend worden met cadeaubonnen toe helemaal een tractatie. Zo hoort genieten te zijn.
  Groetjes, Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat er in de omgeving uitgebreid aan de weg gewerkt wordt, is het paviljoen lastig bereikbaar. Je kunt het beste de Korreweg uitfietsen, de brug over en dan links, een stuk rechtdoor en met de bocht mee en vervolgens het Boterdiep oversteken. Dan recht door en om de molen van Noorderhogebrug het fietspad naar Winsum nemen. De uitbaters zijn vanaf vandaag met vakantie, maar vanaf 14 juli kun je er in het weekend terecht.

   Verwijderen
  2. Je kunt natuurlijk ook langs de Paddepoelsterweg, de brug over en dan rechtsaf.

   Verwijderen
  3. Hoi Zuinigaan,
   Bedankt voor je informatie, anders had ik er volgende week voor niets voor de deur gestaan.
   Je route is duidelijk, daar ga ik er wel mee komen.
   Groetjes,Annemiek

   Verwijderen
 3. Wat leuk zo'n uitje. 50 euro is ook de moeite. Weetje dat de provincie een weg door de koningslaagte had gepland. De N361. Dat was toen Bleker gedeputeerde was. Gelukkig is de aanleg door aanhoudende protesten vertraagd en de procedure tenslotte door de tegenstanders gewonnen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt als een leuk uitje! Beter dan survivalen of zoiets. En wat heerlijk die bonnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig uitje zo te lezen. En die waardebonnen is ook niet verkeerd, veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen