Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 16 juli 2013

Mijn vakantie is begonnen!

Heerlijk, vanavond is mijn vakantie begonnen. Of eigenlijk om vier uur vanmiddag al. Daarnet dacht ik: het is zulk mooi weer, ik ga op de fiets een ommetje maken. Ik fietste langs een oud water met gele plompen, langs graanvelden en door een mooi dorpje met een eeuwenoude kerk (uit ca 1250). Jammer dat ik die kerk tijdens de open monumentendag niet kon bezichtigen. Ik had er heen gewild, maar ik voelde me toen lang niet fit en had de puf niet.
kerk waar ik langs fietste
Prachtig, zo'n fietstocht met die lage zon! Het deed me ook denken aan fietstochten in mijn jeugd, 's avonds of 's ochtends vroeg, even ten zuidenoosten van Drachten. Vandaag ging mijn tocht op de terugweg langs een smal fietspad door de weilanden. Heel rustig, lekker peddelen op mijn fietsje.
Kijk, dat is wat ik mij voorstel van lekker vakantie houden. En daar ben ik vandaag meteen maar mee begonnen.

9 opmerkingen:

 1. Fijne vakantie, je bent al goed begonnen! Heerlijk om een stukje te fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt helemaal goed! Fijne vakantie gewenst,
  groet,
  Angelika

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk, dat lijkt ook mijn favoriete vakantie. Lekker rustig doen, tripjes maken, geen gehaast. Fijne vakantie, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel plezier en de lange termijn weersverwachting ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je blijft toch wel schrijven hé.

  Trouwens nog een tip voor een kringloopwinkel met een speciaal grotematen rek. In Tiel tegenover station en hij heet Secunda.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij bent alvast goed begonnen :))
  fijne vakantie gewenst

  BeantwoordenVerwijderen