Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 7 juli 2013

Muziek zonder uitknop

In mijn vorige woonwijk hingen mijn buren in de zomer luidsprekerboxen onder het balkon en draaiden de hele zomer vreselijke Nederlandstalige muziek. Ze gingen nooit op vakantie.

Ik was blij dat het in mijn nieuwe woonbuurt beter was. Dat was ook zo, tot vorig jaar. Toen hielden de bewoners van een huis ongeveer 100 meter hier vandaan een uiterst luidruchtig buitenfeest. Luidsprekerboxen met de volumeknoppen zo ver open dat het niet hielp om de ramen en deuren te sluiten. De muziek was nog steeds storend aanwezig. Afgelopen weekend was het weer raak, toen een ander huis, of eigenlijk de tuin, waar tot 's nachts 12 uur zeer luide muziek klonk en gegild werd.
Vandaag houden de mensen van vorig jaar weer een tuinfeest met enorm veel herrie. Ik vind een feest prima, maar zó veel herrie! Ze wonen niet naast mij, er zitten een heleboel huizen tussen, ik heb mijn hoortoestellen niet in. Maar toch komt muziek zoals: "meisje ik ben een zeeman, een zeeman is heel vaak van huis" en "het kleine café aan de haven" op een zeer storende manier bij mij binnen. Ik voel me als het ware gegijzeld door een soort muziek waar ik een enorme hekel aan heb, misschien ook door ervaringen uit het verleden.
Ik ben daarstraks eerst maar eens op mijn fietsje gestapt, om uit de ergernis weg te zijn. Gewoon even rust en weilanden en bomen om mij heen.
Op zulke muziek als die van deze buurtbewoners zit namelijk absoluut geen uitknop. Eigenlijk waren de buren in mijn vorige straat nog heilig vergeleken bij het geluidsniveau dat deze mensen vandaag produceren. Vorig jaar heb ik om 11 uur 's avonds gevraagd of het wat zachter kon. Toen meldden ze dat ze vergunning hadden van de politie en de muziek bleef even hard aan. Ik heb toen via internet een klacht ingediend bij de politie. Nooit meer wat over teruggehoord. Nu heb ik met de politie gebeld en dat heeft mijn buurvrouw ook gedaan, gewoon geklaagd. Ik hoop dat dat werkt en dat het vanavond meevalt.
Ik moet morgenochtend vroeg op en moet gewoon werken ......

19 opmerkingen:

 1. Ik heb boven zulke buren gewoond, met een gezin met 3 kleine kinderen. Kan me heel goed voorstellen dat je er knots van wordt. Ik heb ook sinds die periode een broertje dood aan Nederlandstalige muziek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een vergunning hebben/ hadden ze absoluut niet,
  Samen met de buuf klagen helpt, dan komen ze vanavond vast even kijken.
  Irritant zulke buurtbewoners, succes.

  Debboor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus die aso's hebben gewoon tegen mij gelogen over hun vergunning? Ik ben blij dat ik nu gebeld heb en als het tegen de tijd dat ik ga slapen weer zo'n lawaai is dat ik mijn slaapkamerraam dicht moet doen, dan bel ik wéér!

   Verwijderen
  2. Nee, de politie geeft nooit vergunningen. Dat is de bevoegdheid van de gemeente. En het lijkt me sterk dat mensen als jouw buren dat bij de gemeente hebben verkregen, want dat is best een bureaucratische procedure.

   Verwijderen
 3. Één lichtpuntje, de discjockey meldde daarnet dat hij nog drie kwartier heeft. Hij is vanaf ca. 3 uur vanmiddag bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, Zuinigaan, niet mis die rot herrie van een ander.Bij mij om de hoek zit een oud café, waar toen ik hier kwam wonen, weinig muziek in zat en er was sprake van opheffing. Maar nu zit de zoon er in , en geeft ,in de zomer, elk weekend, dwz vrijdag, zaterdag een feest. Met luidsprekers en geblèr van gasten, muziek over de speeker en natuurlijk luidruchtig gezang, en hoemeer bier hoe schandaliger het taalgebruik. We hebben geklaagd en de politie gebeld, niets helpt. Dus zat ik gisteravond binnen en ging om 22.30 naar mijn werk, jammer van het mooie weer.Nu is het rustig want het is God zij dank zondag!!!! Het blijft asociaal, en dan een kroeg in een woonwijk, maar ja die kroeg stond er al! Gezina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat mij misschien nog wel het meest verbaast is de vanzelfsprekendheid waarmee de gasten deelnemen aan het feest. Zou er niemand zijn die zegt: Kan dit nou wel voor de buurt? Is dit niet veel te luid? Misschien denken ze inderdaad dat wij buren net zo zeer genieten als dat de feestvarkens dat doen en dat ze ons er een groot plezier mee doen!

   Verwijderen
  2. wie denkt er wat er achter de schutting zit, als je lekker aan het brallen en lallen bent!
   Gezina

   Verwijderen
 5. Vergunning of niet de politie is zo laf als lammetjes, die doen echt niets...Wij wonen pal naast een voetbalvereniging die een paar jaar geleden hoge lichtmasten geplaatst heeft die minstens drie maal in de week tot ver na elf een hel licht verspreiden (soms vergeet men zelfs de masten 's nachts uit te zetten) en dan het knallen van de ballen tegen de doelpalen...niet uit te houden. En dan wordt de kantine ook nog bijna elk weekend gebruikt voor feesten en bij het gedreun van die muziek is zelfs binnen nog niet uit te houden. Ze krijgen er een vergunning voor en kunnen dan rustig tot twee uur doorgaan. Het enige wat de politie doet is mij vertellen dat ik gewoon moet blijven bellen met klachten en vervolgens gebeurd er niets. Ik en man en kinderen en veel andere gezinnen moeten toch ook uitgerust naar werk en school? Dat het zomaar kan midden in een woonwijk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zulke buren hebben wij ook gehad...in een stad op stand zullen we maar zeggen. Keihard muziek buiten met luidsprekers buiten (!!)voor een poolparty voor dochter die 10 jaar werd. Met muziek als "I wanna suck.." en de rest laat ik maar even achterwege. Ik kon het niet waarderen. We zijn verhuisd, maar niet alleen om die reden. We wonen nu prettig, maar niet in een stad op stand zeg maar, maar geen gedoe met de buren...vooralsnog....
  Nachtelijk burengerucht is wel strafbaar gesteld in het wetboek van strafrecht en een APV zegt vaak ook wel iets over geluid veroorzaken in de nachtelijke uren. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas kent de politie de wet erg slecht, of doet alsof ze hem niet kent.

   Ook ik had zeer asociale buren. In het begin ging de muziek door tot 8 uur 's morgens ( en ook inderdaad Nederlandstalige muziek). Als ik uiteindelijk van ellende toch maar in mijn bed liggen, bleek deze op de muziek mee te schudden! Tentamen doen op maandag kon ik wel vergeten. Als ik de politie belde, was het eerste dat ze zeiden 'Oh, ik hoor het al'. Gelukkig hielden ze het uiteindelijk zelf ook niet meer vol tot 8 uur. Maar van 4 uur 's middags tot 2 uur 's nachts blijft een lange zit. Daarna nog een uurtje om de 10 minuten 1 minuut keihard. Ik heb altijd gedacht dat ze dat deden om de politie aan te horen komen. Ze deden vaak of ze niet thuis waren als er aangebeld werd.

   Na 10 jaar heeft de vrouw de man het huis uitgegooid. In d'r eentje durft ze niet veel meer te doen, geen man meer die met een stok naar de buren gaat om verhaal te halen.

   Ik wens je heel veel sterkte met die ellendige buren. Helaas geven ze de 10-jarige dochter de indruk dat zij straks als puber ook haar gang kan gaan.

   Verwijderen
 7. Oww wat erg zeg! Hier is het ook weleens raak (gelukkig niet zo heel vaak) maar gisteravond ook weer harde muziek en het geschreeuw werd steeds harder; naar de klote... Naar de klote, verschrikkelijk.

  Ik snap nooit zo goed waarom die feesten altijd met hard geschreeuw en harde muziek moet, ik heb nog nooit zo'n feest gegeven.... Beetje rekening houden met de buren is tegenwoordig vaak te veel gevraagd. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In mijn vorige appartement zaten een aantal buren elke zomeravond buiten bier te drinken, zij maakten daarbij de nodige herrie. Ook met de bijbehorende Nederlandstalige muziek, dus ik kan je frustratie volledig begrijpen!
  Sterkte vanavond..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat rot voor je zuinigaan, ik heb verderop ook dat soort tokkies. iedereen is rustig hier behalve die lui, heb enorm stampij gemaakt bij de corporatie en dat heeft wel geholpen, dat is wel een voordeel van huren.
  na 22.00 uur mag je sowieso geen herrie meer maken trouwens.

  sterkte!

  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die discjockey heeft woord gehouden en is gestopt. Er wordt nu nog gezongen en gelald door de aanwezigen. Het bier vloeide de hele middag rijkelijk. Ik heb goede hoop dat het voordat ik naar bed ga afgelopen is. Er staan hier nogal wat auto's en daar gaan ze ook weer mee naar huis natuurlijk, hopelijk heeft niet iedereen zo gezopen!

   Verwijderen
 10. De ellende is,dat zo'n stel het mooie weekend van alle rustige mensen in jouw buurt verpest.Ik hoop,dat je slapen kunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat asosiaal,een feest geven en dan niet de buuren uitnodigen.
  wij geven elk jaar een feesje bijvoorbeeld vorig jaar werd mijn vader 65 jaar nu zijn mijn ouders 40 jaar getrouwd dus weer een feestje met bbq maar ik nodig altijd alle 4 de buren uit,,oke we wonen wel 500 a 600meter uit elkaar maar toch we komen niet wekelijks bij elkaar over de vloer maar het is gelijk weer goed voor de onderlinge contacten je word heus wel weer een x terug gevraagd op de koffie denk ik maar.
  maar ik doe er nooit harde muziek bij dan ken je elkaar niet eens verstaan
  het is trouwens wel een zuinige bbq,van mijn tante geleerd een american bbq iedereen hoefd geen cadeau's mee te nemen maar ze nemen eten of drinken mee die zij lekker vinden,,wel via de mail een beetje helpen wat ze meenemen en wat ik eventueel nog niet heb dat iemand anders dat zou kunnen meenemen wij zorgen voor de bbq en houtskool en gezelligheid,
  sucses verzekerd,,hier dan,,

  groet Danny

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij wonen nu bijna 15 jaar in dit huis en hebben nog nooit overlast van de buren of van de andere mensen in onze straat! Bij het lezen van dit blog en de reacties hierop prijs ik me zeer gelukkig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jeetje, wat een gezeur. Er is toch niks mis met een feestje op zijn tijd? Het is niet elke dag zo, en die ene keer lijkt me prima.

  BeantwoordenVerwijderen