Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 4 juli 2013

Reclame en advertorials

Regelmatig word ik via de mail benaderd door mensen die een suggestie hebben voor een onderwerp, of die willen dat ik iets schrijf over hun (semi)commerciële website of dat ik echt reclame maak voor iets. Dan willen ze "samenwerken". In feite houdt het in dat de beheerder van een commerciële website er aan verdient en ik niet of nauwelijks. Ik vind dat de samenleving al vreselijk doordrenkt is met commercie en ik kies er daarom voor mijn weblog commercievrij te houden.
De enige uitzondering is een reclame voor Genoeg. Dat is omdat dit blad en deze website zich richt op dezelfde doelgroep als ik en ik heb niet het idee dat de schrijvers en uitgevers van Genoeg daar nu stinkend rijk van worden. Dus een reclame voor Genoeg is prima.
Voor de rest geen reclame hier.
Iets anders is als je een leuk onderwerp voor me hebt dat past bij mijn weblog. Dat is uiteraard welkom. Ik kan niet beloven dat ik er altijd over ga schrijven, maar als ik denk: ja leuk! Dan ga ik er voor zitten en komt er weer een stukkie.

8 opmerkingen:

 1. Het bedrijf waar mijn man werkt heeft al een paar keer reclame gemaakt via diverse blogs die ik volg.... Moet eerlijk zeggen dat ik me best wel beledigd voelde dat ze mij niet hadden gevraagd :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die samenwerkingen die vooral gericht zijn op zij-reclame-ik-niets ben ik ook niet zo dol op. Wel overweeg ik om advertorials aan te bieden, waarbij er dus een artikel geplaatst wordt dat aan mijn eisen voldoet én waar een normale vergoeding tegenover staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht vanmorgen nog, dat het leuk zou zijn als je een keer schrijft over tweedehands kleding kopen. Maar misschien heb je dat al eens gedaan, ik lees hier nog niet zo lang.
  Ankie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Ankie, dat zou ik best wel eens kunnen doen. Ik zet het op mijn lijstje. Mijn tweedehands aankopen zijn de laatste tijd vrijwel stilgevallen, maar er valt wel over te schrijven natuurlijk.

   Verwijderen
 4. Groot gelijk. Ze zien hoeveel mensen reageren hier en het merendeel van de lezers zullen niet reageren. Grote doelgroep om ineens te kunnen bereiken. Maar zij verdienen en jij wordt gebruikt. Ik zou het ook niet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er komen heel veel mensen langs, ik heb iedere dag ruim 3000 pageviews.

   Verwijderen
  2. Kan me voorstellen dat het voor mensen aantrekkelijk is om dan hier een gastblog of advertentie te plaatsen. Maar jij wint er niets bij.

   Verwijderen
 5. Oja, daar ben 'k ook niet voor te porren, toch proberen sommige bedrijven het steeds weer, irritant
  groet

  BeantwoordenVerwijderen