Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 18 juli 2013

Wekelijks boodschappenbudget en de werkelijke uitgaven

Ik heb alle uitgaven voor boodschappen in dit jaar eens even opgeteld. De lopende week heb ik nog niet meegerekend, maar alle andere weken wel.
In totaal heb ik in 28 weken €1004,92 uitgegeven aan voeding en drinken, dat is gemiddeld €35,89 per week. Dat is in mijn geval niet slecht, de uitgaven zijn niet voor mij alleen, ieder weekend, meestal vanaf vrijdagmiddag, komen oudste dochter en haar vriend hier "wonen" en eten en drinken. Ook komt jongste regelmatig met haar vriend in het weekend meeëten. In het weekbedrag zit niet inbegrepen: wasmiddel, schoonmaakmiddelen, persoonlijke verzorging, kattenvoer, reizen. Het bedrag wordt alleen besteed aan voeding en drinken.
Nu had ik al weer een hele tijd geleden mijn weekbudget op 45 euro gezet, omdat ik het idee had dat ik niet uitkwam met 40 euro. Dat blijkt helemaal niet waar te zijn als ik de uitgaven omreken naar het gemiddelde per week. Er is nog heel veel over van mijn weekbudget, wel 255 euro. Dat is een leuk spaarpotje om vakantiedingen mee te doen!

5 opmerkingen:

 1. Dat is zeker een leuk spaarpotje. Leuk om te zien dat je dus eigenlijk minder uitgeeft dan je dacht. Ik vind € 35,- per week een mooi bedrag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel netjes, vooral omdat je kinderen komen en het eigenlijk voor meer personen is.

  Mooi spaarpotje en zonder moeite bijeen gekregen, dat is een leuke beloning voor zuinig aan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier een 2-persoons huishouding met een budget van ongeveer 100 euro per week. Ook hebben we regelmatig mensen (kinderen, familie, vrienden) te logeren. Behalve koffie en cola kopen we altijd biologisch en zoveel mogelijk Fairtrade.
  Het zal mij dus nooit lukken om met zo'n budget als dat van jou de week door te komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Keurig gedaan. Als je ergens wil besparen dan is er het meeste te halen aan de boodschappenkant. Het blijft toch ook wel een beetje een 'sport' om je aan het budget te houden en toch voldoende boodschappen in de kast te hebben. Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi hoor, goed eten, zuinig aan doen en dan ook nog zoveel overhouden voor je spaarpotje!

  BeantwoordenVerwijderen