dinsdag 12 november 2013

Overstappen - niets doen kost geld!

Vroeger kende ik de term overstappen alleen in de betekenis van overstappen van de ene trein in de andere of van de ene bus op de andere. Toen had je alleen de PTT en het provinciale energiebedrijf. Overstappen was niet aan de orde. Nou ja, een andere verzekering kon toen ook al, geen zorgverzekering, maar wel een schadeverzekering.

Tegenwoordig kun je ook op andere manieren overstappen, bijvoorbeeld naar een andere energieleverancier, (zorg)verzekeraar of provider. ConsuWijzer, een instituut van de overheid, begint vandaag een campagne om consumenten te stimuleren om over te stappen:
'Niets doen kost je poen'

Citaat: Door niets te doen blijven consumenten vaak onnodig lang vastzitten aan een contract dat te duur is of niet meer aansluit bij hun behoefte. Bij energiecontracten kan het overstapvoordeel oplopen tot 450 euro per jaar en bij financiële producten tot 1000 euro. Consumenten die overstappen, prikkelen bedrijven ook om beter hun best te doen, zegt Consuwijzer.
Bron: NOS.nl

Klik hier voor de site van ConsuWijzer.
Twijfels over hoe je het moet aanpakken?
Op de site van ConsuWijzer vind je een compleet stappenplan. Niet moeilijk, op die manier kan iedereen het! Gewoon doen, want:  'Niets doen kost je poen'.

Nou moet je niet denken dat ik door de overheid betaald word voor dit bericht. Het is geen advertorial of zo, maar het is gewoon een feit dat je door overstappen veel geld bespaart. Het is een goede campagne van de overheid, waar ik geheel achter kan staan.

7 opmerkingen:

  1. Dat is helemaal waar. Hoewel ik het niet eerlijk vind (ik vind er wat voor te zeggen dat trouwe klanten beloond worden), kun je dan maar beter voor je eigen portemonnee kiezen en inderdaad verder kijken dan je neus lang is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed advies van de overheid om je te richten op overstappen.
    Goed advies. Diezelfde overheid legt echter ook verplichtingen op. In mijn gemeente krijg je alleen bijzondere bijstand als je je verzekerd bij zorgverzekering "X" met de door de gemeente bepaalde aanvullende verzekering. Dit alles levert een kleine collectieve korting op, maar....niet te vergelijken met wat je betaalt bij een andere verzekering.

    Groet,Greet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel goed van de overheid om consumenten hierop attent te maken. Het scheelt echt veel geld door over te stappen, zelfs bij een kleinverbruiker als ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het loont echt om een kritische consument te zijn! Je moet er alleen even de tijd insteken, en die drempel over.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het toont aan dat loyaliteit nergens meer beloond wordt en vreemdgaan in vele aspecten van deze maatschappij wel.

    Ik zou het op prijs stellen dat ik als vaste klant van zeg maar een verzekeringsmaatschappij of energieleverancier juist die premies zou krijgen.

    Maar kennelijk werkt dit anders en misschien ook wel omdat men kijkt naar aanwas van nieuwe klanten in het weer krijgen van subsidie. Ik noem maar een dwarsstraat.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @ de reacties van Nietzomaarzooo en LLMM: ik ben het helemaal met jullie eens dat trouwe klanten ook beloond zouden moeten worden, maar kennelijk werkt dat niet zo in deze concurrentie-maatschappij. Het gaat alleen om de nieuwe klanten. Dat die klanten net zo snel weer verdwijnen, doet er kennelijk niet toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En de premies zijn direct navenant aan het zakken. Krijg nu bij overstappen niet meer dan 120 euro. Dat is wel eens anders geweest.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.