Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 3 januari 2014

Rust!

Weet je nog dat ik afgelopen zomer last had van herrie tijdens feesten hier in het buitengebied van Groningen? Een ongelooflijke herrie was het! Tot mijn tevredenheid heeft de burgemeester de dance feesten met de helft teruggebracht. Lees hier. Nu zijn er nog maar 4 dichtbij.
Als de wind ongunstig is, hoor je de muziek en het gedreun zelfs als het feest ver weg aan de andere kant van de stad plaatsvindt, maar de helft is een stuk beter! En de geluidsoverlast, beter bekend als "muziek", maar naar mijn beleving vooral storend kabaal, mag maar 8 uren duren. Nu nog de luidruchtige verjaardagsfeestjes van de mensen bij mij in de straat.

Ennne, gelukkig is het vuurwerk ook weer helemaal klaar! In de nieuwjaarsnacht werd ik rond 4 uur nog wakker geknald, volgens mij door zwaar illegaal vuurwerk. Het knalde zo hard, dat ik lag te schudden in bed, en later nog eens en nog eens. Heerlijk dat we er nu weer voor in ieder geval 11 maanden van verlost zijn!

6 opmerkingen:

 1. Hier lijkt het vuurwerk ook zo goed als op te zijn. Gisteren werd er nog even flink geknald door de buurjongen, maar met een beetje geluk is die er nu ook doorheen. Ik schrik er namelijk wel makkelijk van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat trillen van de vloer bij die harde knallen vond ik griezelig

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons rammelden de ramen ook in de kozijnen door het vuurwerk.
  Superfijn voor je dat er nu minder feesten worden gehouden. Het is toch ook te gek dat je als bewoner zoveel overlast hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig was het hier erg rustig met oudjaar, het viel mij reuze mee!
  Ook ik ben namelijk nogal schrikkerig als het gaat om vuurwerk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geluidsoverlast is nooit fijn. Hier hoor ik altijd de 5 bouviers van de buren blaffen. Van 's morgens tot een uur of 23 's avonds. Al vaak geklaagd maar er word niks aan gedaan. Mensen mogen nu eenmaal honden hebben hoor ik dan terug. Zomers vindt ik inderdaad de muziek die anderen aan hebben buiten er storend. Helaas heeft klagen hier geen zin.

  Maar wat het vuurwerk betreft ben ik ook blij dat het over is. Regelmatig trilden ook hier de ramen en de glazen op tafel. Ik had uit voorzorg ook mijn beesten van buiten naar binnen gehaald, (dat kon nog omdat de temperatuur buiten nog zo hoog is)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik had gehoopt dat het na 1 januari over zou zijn met vuurwerk, daar beginnen ze hier in oktober al mee, met van die harde vuurwerkbommen,maar helaas zijn er schijnbaar nog steeds mensen die van die vuurwerkbommen over hebben ,want ook gisteren en vandaag zijn er nog steeds af en toe van die enorm harde knallen te horen

  BeantwoordenVerwijderen