Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 24 februari 2014

En .............. hoe verging het mij in mijn nieuwe beroep als secretaresse?

Nu, om eerlijk te zijn, ik ben niet echt voor secretaresse in de wieg gelegd.
Volgens tests ben ik goed in analyseren en beleidsmatige kanten en kan ik veel meer dan afspraken maken, kopiëren en koffie halen. Dat dienende, dat faciliterende, dat ligt mij niet zo goed. Koffie halen voor de baas en haar bezoek, telefoontjes doorverbinden, eindeloos kopietjes maken voor de baas, faxen verzenden voor privé zaken. Ik had toch heel sterk van: doe jij dat toch lekker zelf!
Daarnaast ben ik wat chaotisch en rommelig en niet pijnlijk netjes zoals secretaresses dat horen te zijn.
Maar ach, er kwam brood op de plank en na verloop van tijd kreeg ik een wat andere functie, waarbij ik behoorlijk zelfstandig en verantwoordelijk werk kreeg. Beter passend bij mij persoon.
Daarin wil ik nog wel tot mijn 66e doorgaan!

6 opmerkingen:

 1. Leuk om een positief verhaal te lezen :-)
  En een pluimpje voor je lef om dit openbaar te maken!

  Groetjes
  Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik die dame op het plaatje bekijk, zou ik ook wanhopig worden van een baan als secretaresse!
  Fijn dat je werk doet waar je voldoening uit haalt en je tot aan je pensioen vol kunt houden.
  Bedankt Zuinigaan voor het drieluik dat je de afgelopen dagen hebt geplaatst over je carriére. Ik hoop dat je er veel mensen mee kunt inspireren om in zichzelf te investeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi dat je nu in een fijne functie zit! Dat heb je toch maar bereeikt door het vol te houden en door te zetten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi dat je gevonden hebt wat je zocht, maar jammer dat jij denkt dat dit: "koffie halen voor de baas en haar bezoek, telefoontjes doorverbinden, eindeloos kopietjes maken voor de baas, faxen verzenden voor privé zaken" de inhoud van een secretariële baan is. Goddank is mijn secretariële baan véél uitdagender dan dat. Pijnlijk netjes, alsof het een afwijking is... gewoon secuur werken dus en je shit op orde hebben.

  Goddank zijn er meer zoals ik, die mensen die dat niet in zich hebben (zoals jij) kunnen ondersteunen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Secretaressefuncties zijn heel verschillend en bazen zijn ook heel verschillend. Wat ik beschreef heb ik wel 5 jaren gedaan, soms wel met plezier hoor, maar soms ook met een stuk minder plezier. Ik heb véél pogingen gedaan om een andere baan te vinden, maar ik had mijn leeftijd niet mee. Persoonlijk vind ik het heerlijk dat ik nu niet meer een management assistant ben.

   Verwijderen
 5. Secretaresses zijn echt ondergewaardeerd vindt ik. Grote managers die zelf niet hun agenda bij kunnen houden leunen vaak veel op de secretaresse.

  BeantwoordenVerwijderen