Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 2 april 2014

Voorjaar


De kersenbloesem
Camelia

nog een bloem

viooltje


De kersenboom gaat bloeien, de camelia opent haar eerste bloemen en in een bloempot heeft zich spontaan een viooltje uitgezaaid!

7 opmerkingen:

 1. Bij ons zitten de seringen al dik in de paarse knoppen, de spirea bloeit en sommige eenjarigen zijn uitgelopen omdat ze de winter hebben overleefd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is dit een geurviool?zeg me asjeblief dat het een geurviool is.gr.Z

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een heerlijk geurende viool,waar ik al jaren naar op zoek ben. De viooltjes op de markt hebbenabsoluut geen geur, ontzettend jammer.groetjes,Zehra

   Verwijderen
  2. Het maartse viooltje zeker? Is gewoon als vaste plant bij de tuincenta te koop, maar beter nog krijg je die van een liefhebber, want ze slaat niet op alle plekjes aan. Ankie.

   Verwijderen
  3. Ankie,mijn dank is groot! Ga er meteen naar op zoek.groetjes

   Verwijderen
 3. Jammer dat ik geen foto kan plaatsen, maar bij mij (in Utrecht) staat de kersenboom volledig in bloei

  BeantwoordenVerwijderen