donderdag 12 juni 2014

Teruglopende service

Gisteren wilde ik een wenskaart posten. Ik fietste snel vóór zes uur 's avonds nog even naar de brievenbus.
Ik had me niet hoeven haasten, want wat bleek?
Ik was al te laat.
Tot voor kort werd de brievenbus na 18.00 uur geleegd, maar nu blijkt dat niet meer het geval. Ik had de kaart vóór 17.00 uur moeten posten.
Toch jammer, ik had gedacht dat de kaart de volgende dag bezorgd kon worden. Een paar weken geleden had ik ook al zo'n gevalletje. Toen postte ik een kaart op vrijdagavond en was ik in de veronderstelling dat de bus op zondag geleegd zou worden. Maar ook dat was ooit zo, maar nu niet meer. Als je op vrijdag avond iets op de post doet, dan wordt de bus op maandag geleegd! Bijna een halve week later.
In beide gevallen ging het om een kaartje voor een zieke, als je een beetje pech hebt is de zieke al lang weer beter! Toch een beetje jammer voor de kaart en postzegel.

20 opmerkingen:

  1. Ja ja de tijden zijn veranderd... Ik weet nog dat de post 2 keer (ja echt TWEE keer) per dag werd bezorgd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Grappig daar begint mijn vader ook altijd over. Hoewel die nog iets vaker post kregen omdat ook de post voor de gemeente om een bizarre reden bij de ambtswoning van de burgemeester (die had je toen ook nog) werd bezorgd.

      Groetjes Lily

      Verwijderen
  2. de zieke ziet het ws niet als pech dat hij/zij weer beter is hoor;-]]
    linda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik moest ook om die zinsconstructie lachen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ()_()
    (*+*)
    Is al een heel poosje zo, misschien wel vanaf begin
    dit jaar, dat op maandag geen post meer bezorgd wordt,
    en op zondag geen bus geleegd.
    Een bekende, die onlangs op maandag jarig was, kon ik geen
    kaartje sturen voor op die dag.
    Als ik het op vrijdag stuurde was het er zaterdag al;
    en daarna zou het pas op dinsdag aankomen.
    Dan maar een saaie email!
    Laatst zag ik een vrouw stoppen met de auto, op vrijdag tegen de avond,
    en zich spoeden naar een brievenbus en daar haastig de post in
    deponeren.
    Toen ik opmerkte dat ze zich niet hoefde te haasten, maar dat
    de bus pas maandagmiddag geleegd zou worden, keek ze me
    stomverbaasd aan en inspecteerde toen de brievenbus.
    Inderdaad. En de post zat al in de bus, mopperde ze, en ze had
    het beter langs kunnen brengen bij de geadresseerde.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 'n saaie email zou ik sowieso niet versturen! Je hebt ook gratis e-kaarten en daar zitten best leuke tussen. En anders......gewoon de kaart een dag eerder posten Ook al komt de kaart te vroeg, post is altijd leuk!

      Verwijderen
  5. Ik lever mijn kaarten tegenwoordig in bij de supermarkt. Daar wordt de post pas om half 7 opgehaald. De brievenbus is niet meer te vertrouwen. Voor mijn gevoel wordt dat ding niet eens meer elke dag geleegd.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zelfs als je de post wel op tijd in de brievenbus stopt is de post vaak niet op tijd op de plaats van bestemming.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Zuinigaan: ook al ben je weer een beetje beter, 'n kaart is altijd leuk om te krijgen!
    Hoe minder post we versturen hoe minder service er verleend wordt!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb het geluk vlak bij het postsorteercentrum te wonen, daar kan je tot zeven uur savonds post inleveren. Maar het blijft balen dat het steeds slechter wordt met de service. Je zal zien, volgend jaar worden weer de zegels duurder omdat ze minder winst maakten...goh, hoe zou dát nou komen?

    Groet,Greet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ...is typisch zo'n geval van de kip en het ei...

      Verwijderen
  9. Ik zal nu vast een heleboel over me heen krijgen, maar ik werk als postbezorger. Ja, met een universitaire bul op zak. We krijgen iets meer dan een minimumloon, en tijdelijke contracten voor hooguit dan 12 uur per week. Ik heb een tijdelijk contract voor 6 uur per week.
    Sinds de concurrentie op de postmarkt ontstaan is, haalt mijn werkgever allerlei toeren uit om maar meer winstgevend te worden. Dus postzegels duurder, straks minder brievenbussen en servicekantoren, en de nieuwste loot aan de stam wordt straks nog maar 3 bezorgdagen. Maar daar moet eerst de Europese regelgeving voor wijzigen, dat is slechts een kwestie van tijd. De concurrentie is er niet alleen van Sandd, maar ook van DHL en een Britse firma. Mijn werkgever stuurt al enquêtes rond waarin gevraagd wordt hoe we als postbedrijf nog kleiner en efficiënter kunnen werken.Gedacht wordt aan het inkrimpen van de postafdeling en het meer specificeren in boodschappendiensten en diensten aan bedrijven. Ik heb niet aan die enquête meegewerkt omdat het er toch op neer komt dat er weer mensen ontslagen moeten worden. En laat ik nu maar ophouden met vuile was buiten hangen:-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn jongste dochter doet precies hetzelfde, ook met haar Masterbul. Ze heeft net als jij een heel klein contract. In het begin van haar studie werkte ze als postbode. Ook andere dochter en haar vriend hebben jaren als postbezorger gewerkt. Dus ik weet van de omstandigheden waaronder gewerkt moet worden. Het heeft inderdaad alles te maken met toenemende concurrentie en toenemend digitaal verkeer.

      Verwijderen
  10. Het zal wel net zo gaan als bij de banken. Daar werd in de jaren 80 de pincode geintroduceerd en de klanten werden vrolijk verteld om toch vooral buiten het filiaal uit de muur hun geld te halen. Mijn vader waarschuwde ze nog dat ze hun eigen baan aan het wegpraten waren, maar hahah...nee, meneer, dat is de vooruitgang.
    Nu zijn er zelfs dorpen waar er niet eens meer een pinautomaat staat. En die bankfilialen zijn sterk gereduceerd. En niemand kent jou nog als klant.
    Over 10 jaar zijn ook alle brievenbussen weg schat ik in. En gaat alles digitaal.
    En is een briefschrijven een leukigheidje, net als vervoer met paard en wagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Eerlijk gezegd vind ik het véél erger dat de postbezorgers worden behandeld zoals ze worden behandeld. Met dat in het achterhoofd is de service hier niet eens zo heel slecht. En ik heb geen postbezorgers in de familie :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt gelijk. Mijn oudste dochter was eerst postbode. Haar contract werd na 3 jaar niet verlengd en ze kon na verloop van tijd terug komen als postbezorger. Onder slechtere arbeidsvoorwaarden en een lager loon. Jongste was eerst ook postbode en nu postbezorger, maar daar zitten vijf jaren tussen zonder postwerk.

      Verwijderen
    2. Op een forum voor postbodes las ik net dit:

      Kwartiercontracten zijn krankzinnig. Zorgwerkgevers proberen onder het verbod op nulurencontracten uit te komen door een contract van een kwartier per week aan te bieden. Corrie van Brenk, voorzitter Abvakabo FNV: 'Medewerkers moeten een contract met een vast aantal uren krijgen, waarvan je kunt rondkomen. Dit is een van de trucs die de werkgevers in dit geval bij de Zorg uithalen, maar wat daar gebeurt, gaat ergens anders ook plaatsvinden. Hier zie je dus heel duidelijk dat wij elkaar moeten helpen.Niet ieder voor zich maar als een. Want anders heb je straks bij PostNogLeuker een 15 min contract. Min uren mag niet bij wet, dan is dit voor hen de goedkoopste oplossing'.

      De nieuwste 'slimmigheid' voor het verbieden van nul-urencontracten schijnt dus 'kwartier-contracten' te gaan heten.

      Verwijderen
  12. Hier waren wij ook al tegen aangelopen. Waardeloos gewoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Niet alle brievebussen worden om 17 uur geleegd.
    Ik ontdekte dat de brievenbus bij het PostNL servicpunt, om 18 ur wordt geleegd.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Enkele weken geleden was mijn dochter jarig, ik verzond haar kaartje 4 dagen van te voren opdat het zeker op tijd zou zijn... Ze heeft het tot nu toe niet gekregen !! Ik woon in Belgie, het is hier dus niet beter....

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.