Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 26 juli 2014

In de warmte gratis op het airco-terras

Een paar dagen geleden al weer, toen het niet meer bloedheet was, maar toch nog wel warm genoeg, namelijk bijna 30 graden, fietste ik naar het geel-blauwe woonwarenhuis. Met een klantenkaart kun je gratis kopjes thee of koffie krijgen. Vaak vergeet ik de kaart mee te nemen en ligt hij thuis op mijn bureau. Maar zo nu en dan vergeet ik hem niet en maak ik er gebruik van, zo ook nu.
De ruimte was heerlijk koel, ik genoot van kopjes koffie (je mag jezelf een 2e kopje inschenken).
Het mensen kijken kon beginnen.
Ik vind dat toch geweldig, keurig geklede mensen, zwaar getatoeëerde lieden met veel bloot, ouderen, mensen met kleine kindjes, van alles kwam voorbij.
Prachtig! Wat is de mensheid toch divers!
Mensen die genoegen beleven aan winkelen en ook mensen voor wie het duidelijk een noodzakelijk kwaad is.
Het is verbijsterend te zien hoe veel mensen een tatoeage hebben en daar ook mee lopen te pronken. Misschien valt het mij extra op omdat ik tatoeages bij bijna iedereen toch wel erg lelijk vind. Blote armen en benen en dan vol met knallende tatoeages, en dan liefst ook nog gecombineerd met een zware gouden ketting en armband. Maar goed, smaken verschillen. Er zijn mensen die het prachtig vinden.
Na een tijdje lekker te hebben gekeken was ik weer helemaal uitgerust en ging ik weer verder met mijn zoektocht naar leuke cadeaus voor oudste, ze is volgende maand jarig. Ik heb voor de verandering alle cadeaus ruim op tijd in huis, en niet op het allerlaatste moment, zoals meestal.

29 opmerkingen:

 1. Ik hou ook totaal niet van tatoeges : ik vind het een moedwillige verminking van de huid. Mij valt het de laatste tijd op dat er meer en meer mensen een tatoeage hebben. Ik hou er niet van maar soms zitten daar wel hele mooie fijne tekeningen tussen. Ik vraag me alleen af hoe die tekeningen er zullen uitzien eens de persoon in kwestie ouder wordt en de huid meer en meer gerimpeld.... Tja, smaken verschillen maar ik ben alvast heel blij dat geen van onze kinderen een tatoe heeft laten zetten en dat ze dat wellicht niet van plan zijn ook. liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind mensen kijken ook erg leuk. Wij komen nogal eens in Gent en dan gewoon op een bankje aan het watef met een broodje lekker mensen kijken. Idd je ziet vanalles. Leuk dat we niet allemaal hetzelfde zijn.

  Overigens hebben wij ook een ikeakaartje maar moeten eerst een uur rijden om er te komen dus dat komt er niet dikwijls van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik houd niet van Ikea, niet van klantenkaarten en niet van tatoeages!
  Ik kijk wel graag naar mensen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga soms ook alleen voor een kopje koffie en mensen kijken naar ikea. Ik loop ook altijd even door de koopjes hoek. Gewoon voor het snuffelen.

  Ik heb zelf wel een tatoeage op mijn linker bovenarm. Het zijn 3 handen. Mijn hand met daarin de hand van mijn dochter (toen 5 jaar) en daarin het handje
  van mijn zoon (toen 3 weken). De tatoeage is alleen zichtbaar als ik een mouwloos t-shirt draag. (voor degene die nieuwsgierig is, ik zal vandaag een foto ervan op mijn blog zetten)

  Sommige tatoeages vind ik best mooi om te zien, bij anderen vind ik het helemaal niet mooi en overheersend. Maar goed iedereen is hier vrij in.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. bij de 'klantenservice zuil' van Ikea kun je gratis een nieuwe klantenkaart krijgen. dus kaart vergeten, toch koffie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leven en laten leven, mensen kijken hou ik niet van ik zal zelf nooit oordelen en wat mijn kinderen doen is allemaal goed, als ze maar gelukkig zijn.

  gr Deb

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijken houdt niet meteen in "oordelen" hoor. . . . .
   Dat doe ik ook niet. Vind het gewoon leuk om de verschillen te aanschouwen :-)

   Verwijderen
 7. Heerlijk mensen kijken, ik vind 't nog altijd jammer dat de trap van het 'nieuwe stadhuis' inmiddels al weer jaren geleden gesloopt is, dat was een pracht plek om te zitten ;)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Die immense trap was eigenlijk geweldig! Ik was al weer een beetje vergeten dat die er ooit was. Wel pal op het zuiden, en daarom niet zo geschikt voor tropisch hete dagen.

   Verwijderen
 8. Ik vind het ook heerlijk mensen kijken, hoe aparter hoe beter en tja oordelen, het is zo gemakkelijk...( wat mijn opmerking ook meteen weer een oordeel maakt ;))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geniet vooral van mensen kijken. Soms verbaas en verwonder ik mij, maar het is voor mij vooral heel leuk.

   Verwijderen
 9. De mensheid zit "vreemd "in elkaar. Als ik tatoeages zie denk ik aan het brandmerken van slaven. Ik weet het , het slaat nergens op maar nu doen we het vrijwillig.
  Moet zeggen dat er wel mooie tatoeages tussen zitten maar dat is net als een sierraad. Na 10 jaar vindt je het minder mooi. Een sierraad kun je afdoen en vervangen voor iets wat dan in de mode is of je smaak heeft.
  Daarnaast zien er door de huidveroudering na jaren de tatoeages er niet meer uit bij sommigen..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zelf heb twee tattoo's 1 van Davy Jones (pirates of the caribbean),en een kop van een Eenhoorn.Ik heb ze niet in een opwelling laten zetten.Bij mij zitten ze op plaatsen(schouders)waar op zich niemand ze kan zien.De tattoo's zijn mijn prive bezit,en op mijn werk kan niemand ze zien als ik dat niet wil.Ik val er anderen niet mee lastig.In de zomer heb ik een T-shirt aan,en krijg altijd positieve reactie's vooral van kleine kinderen die het aan willen raken.
  Ik vind het geen verminking.Men loopt toch ook met oorbellen in?En om het nu kort door de bocht aan slavernij te koppelen vind ik het een beetje vreemd.Mensen die zich vrijwillig anderen extreme vormen aan willen doen als brandmerken,en piercing's etc.zou ik zelf niet doen en ik vind het niet mooi.Ook niet als is het maar een tong/wenkbrauwpiercing.Maar als degene het mooi vind is het mij goed ik veroordeel ze er niet om.
  En een antwoord op als men ouder word ziet een tattoo er niet meer uit.Ach Davy Jones z'n tentakels rijken dan misschien tot aan mijn enkels,en dan zal ik wel meer dingen hebben die last van de zwaartekracht hebben gekregen.En ik loop dan echt niet meer in een minirokje met een topje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind je piercen extremer dan tatoeages? Dat verbaasd me, een piercieng haal je er zo uit, dat is met een tatoeage wel wat ingewikkelder. (En ja ik heb een piercing, in mijn neus nog wel ;))

   Verwijderen
  2. Mijn spelling gaat ook per minuut achteruit, verbaast en piercing natuurlijk...."

   Verwijderen
  3. Ik vind sommige piercing's niet extremer als tattoo's,maar ik zag onlangs iemand lopen die in het gezicht een lading piercing's had,en dan praat ik niet over 3 of 4 maar ettelijken.Ik wil er mee zeggen dat het niet mijn ding is,maar ik veroordeel er niemand om.

   Verwijderen
  4. Ja dat kan maar de extremiteit is in het hoofd van degene die kijkt en niet van degene die ermee loopt. ;)

   Verwijderen
 11. Ik verbaas me dat de ingepakte vrouwen ook met dit weer nog steeds ingepakt lopen. In de Randstad kom je ze met bosjes tegen in de I k e a.
  Omdat dit staat voor niet geemancipeerd, erger ik me aan het ondergeschikt maken van jezelf aan een ander.
  Komt denk ik ook omdat ik de emancipatiegolf van vroeger sterk heb beleefd.gevochten voor mijn plek op het werk, waar mannen eerder meer konden bereiken dan ik.

  Ik kan het niet uitstaan eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leef en laat leven. Dat ge-emancipeer gedoe heeft niets met het ingepakt zijn te maken. Zodra je er de kans voor hebt ga je naar verre oorden. Daar kunnen ze jou wel uitstaan. Jansje

   Verwijderen
  2. Ikzelf ben ook "ingepakt" zoals jij dat noemt, maar kan prima overweg met de mannelijke bestuurders burgemeester wethouders externen in de Randstad. Kennelijk heeft het te maken met het capabel zijn in het "doorheen" te kunnen kijken ipv te blijven hangen bij het inpak. Btw, sinds wanneer hebben we recht v.gelijkheid verworven in salariëring met mannen? Als een geemancipeerde weet je dat vast wel ;) gr.Nisa

   Verwijderen
 12. Prachtig om naar mensen te kijken al die verschillende persoonlijkheden ieder op zijn/haar eigen manier. Ik heb zelf geen tatoeages geen gaatjes in de oren helemaal niets. Mijn man heeft wel 3 tattoos en gaatjes in de oren dat is zijn eigen leven en beslissing daar ga ik niet over en ik heb er totaal geen moeite mee. Groeten Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 13. In het AZC in ons dorp zijn een paar vrouwen die prachtige henna kunnen zetten. Ik heb er al verschillende mensen mee gezien. Zelfs al bruidjes, een bloemetje/vlinder op de hand, erg klein, maar daarom mooi. En dit verbleekt gewoon. Even een versiering en dan beslis je weer. Het is niet goedkoop, ze werken wel gratis maar de goede hennep is zo prijzig.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Sorry, henna, van hennep wordt je stoned. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ook wij kunnen daar enorm van genieten '' mensen kijken '',Dit is ook heel leuk vanuit de tram of trein. Een vriend van ons heeft ook diverse tatoo's het vervelende is dat mensen dan vaak gelijk denken o dat is een crimineel. Alleen hebben veel mensen met tatoo's helemaal niets met die wereld te maken en zijn het mensen als ieder ander en hebben ze dat puur omdat ze het mooi vinden. Persoonlijk moet ik er niet aan denken , oorbellen vind ik meer dan genoeg. Maar smaken verschillen en dat is maar goed ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mensen die bij het zien van een tattoo denken dat iemand crimineel is leiden aan teveel vooroordelen, daar zijn pilletjes voor. ;)

   Verwijderen
 16. Ik ben een gewone bijna 50-er en heb een grote tattoo op mijn linker onderbeen. Ik heb er al lang over nagedacht en deze niet in een opwelling laten zetten. In de winter zie je er niks van maar zomers ga ik hem niet bedekken omdat een ander het misschien niet mooi vindt. Op mijn rug heb ik een kleintje, mijn man heeft hetzelfde symbool op zijn bovenarm; wij hebben geen trouwring maar een tattoo gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nog even een kleine tip van iemand die ook wel eens haar klantenkaart vergeet :-). Je kunt altijd een tijdelijke kaart uitprinten bij de Ikea en daarmee gebruik maken van dezelfde kortingen als met je plastic kaart.

  Groet Elsbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heerlijk lekker te genieten op het terras, achter de windschermen!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lekker hoor. Altijd fijn om er een goede airco bij te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen