Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 8 januari 2015

Geëmotioneerd

Met een dikke keel en met de tranen in mijn ogen heb ik het nieuws gevolgd over de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo. Waarom doen mensen dit?
Verschrikkelijk! Ik heb er verder geen woorden voor en wil alleen maar huilen.

12 opmerkingen:

 1. Ik hoorde het gisten toevallig op de radio (luister ik alleen in de auto).
  Wat een gruwelijke daad weer inderdaad.

  Zo zinloos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor een tekeningetje hé
  Of voor iemand die anders denkt dan jij
  Voor iemand die anders denkt.
  Maar als je daarmee een oorlog aan wil gaan, heet die oorlog 'dialoog'.
  En na afloop geef je elkaar een hand. Agree to disagree' ofzo.
  In een beschaafde wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor dit soort dingen zijn er ook bijna geen woorden...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit zo verschrikkelijk, dat je het niet met iets eens bent dat kan maar voor deze daden zijn geen woorden . Echt heel verschrikkelijk voor alle betrokkenen en nabestaanden van de slachtoffers en collega's.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. vreselijk , maar dat geld natuurlijk voor alle vormen van geweld. diep triest dat mensen blijven doden om hun geloof cultuur te laten voortbestaan .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is verschrikkelijk. Ik hoop zo dat het onze samenleving niet uit elkaar drijft...
  Hoe moeten de moslims in ons land zich nu voelen. In het dagelijks leven hebben zij last van lelijke reacties en boze blikken.
  Niet doen mensen! We moeten zij aan zij staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volkomen mee eens! Dit diep trieste extremisme heeft niets te maken met een gewone gelovige.

   Verwijderen
 7. Toch jammer dat ik gisteren avond op de dam nauwelijks moslims zag. Wat zou het prachtig zijn als op alle pleinen in Europa moslims samenkwamen om zich hier tegen te keren. Dit gebeurde niet na de moord op Theo van Gogh en nu weer niet. Je hoort nooit dat een groepje joden een moslim aanvallen of een groepje homo's een moslim. Het is altijd omgekeerd. Ik ben bang.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Huib, als ik een moslima zou zijn was ik ook niet gegaan. Niet alle mensen zijn in staat extremisten en moslims uit elkaar te houden. Jij bent bang maar wat dacht je van de gewone, gelovige moslim.
   Ik heb eens gezien hoe een groep autochtone jongens een tweetal allochtone jongens lastig viel. Of er homo's bij dat groepje geweest zijn, weet ik niet maar dat weet ik ook niet bij willekeurig welke groep mensen. Vergeet jij de Palestijnen niet bij je bewering over groepjes Joden ............

   Verwijderen
 8. Ja dat zou goed zijn. Nog beter zou het zijn als Iedereen samen zou protesteren tegen deze niet te begrijpen extremisten. Laten we niet in groepen denken. Mijn moslim buren zijn net zo geschokt als iedereen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De vrijheid van meningen is een hoog goed. En dat moeten we niet loslaten.!! Maar als je weet dat je met jou mening een ander diep beledigd is het dan ook een kwestie van goed fatsoen om die mening even voor je te houden?? En we worden door de media/regeringen beduveld. Ninefornews. Velen vinden dit complotdenken en wat al niet. Maar na zoveel weken blijkt maar weer; ook met het kapotgeschoten vliegtuig kwam op die site binnen een paar uur de waarheid........ Ongeveer 20 personen zetten de pionnen, genoeg geld, graag meer, oorlogen en opstanden brengen geld in het laatje. Meer regeerders op dit aardbolletje hebben we niet. Ik probeer het goed te houden onder ons dak en in ons gezin. Gelukkig ieder zijn/haar mening..........maar ik vertik het om anderen te kwetsen.

  BeantwoordenVerwijderen