Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 8 januari 2015

Mijn eerste vrije woensdag

Sinds 31 december werk ik 1 dag per week minder en gisteren was mijn allereerste vrije dag! Op 31 december had ik vakantie, die dag telde voor mijn gevoel niet mee. Gisteren wel!
Ik heb van alles gedaan. Ik had een afspraak voor een oogmeting bij de opticien. Het was inmiddels 6 weken en 2 dagen geleden dat ik aan het 2e oog geopereerd ben, dus nu mogen er brillenglazen aangemeten worden. De optometrist had daar nog wel een kanttekening bij. Volgens hem kun je het beste 12 weken wachten, dan is het oog pas helemaal stabiel. Dat is wel heel erg lang!
Ik heb beide ogen gisteren laten meten. Rechts is 13,5 week geleden geopereerd en dat brillenglas was passend. Links heb ik veel minder sterke glazen nodig dan rechts. Ik heb een cilinder nodig van -0,5 en een brilsterkte van -0,5 en verder nog een leesaanpassing in de glazen. Dat valt mee, ik kon ook met een goed glas en een neutraal glas de laatste tijd heel goed zien. Met het nieuwe glas wordt het nog beter. Over ca. 10 dagen komen de glazen (1 gewoon varifocus glas en 2 zonnebril-glazen op sterkte) binnen, en dan kan ik een afspraak maken om deze glazen in de monturen te laten zetten. Klaar terwijl je wacht.
Toen ik toch in de stad was, heb ik mezelf getrakteerd op koffie met iets lekkers. Dat was lang geleden! Ik vind het zomaar koffiedrinken terwijl ik dat ook thuis of in de AH kan doen, veel te duur en doe het alleen als ik een afspraak heb en met iemand anders koffie drink. Het voelde heel luxe om het nu eens wel te doen.
Ik heb ook nog wat andere boodschappen gedaan. Ik wilde kleurpotloden kopen. Ik heb sinds kort een kleurboek en ben aan het kleuren. Heel leuk dat kleuren, maar mijn doos bevat maar 20 kleuren en dat is een beetje weinig. Dus ik wilde een grotere doos met meer kleuren potloden. Bij de V&D hadden ze alleen een heel duur merk: Caran d'Ache. Ik schrok me te pletter van de prijs, een doos met 30 potloden kostte zo'n 50 euro. Dat werd me toch wel wat te bar. Oudste dochter vertelde mij dat zij een doos van Bruijnzeel heeft, misschien maar eens lenen.
In de opruiming kocht ik een prachtige paarse pauw met glitters, bedoeld als kersthanger, maar zo heerlijk kitsch dat ik hem voorlopig laat hangen. Er was €3,15 van de prijs af.
En verder kocht een gebreide paarse colsjaal. Heerlijk warm en 12 euro afgeprijsd. Ik viel gisteren duidelijk voor paars.
Daarna fietste ik voor de wind en in de zon terug naar huis. Onderweg kocht ik boodschappen en toen ik thuis was vond ik dat ik een zeer welbestede dag had gehad.
Ik had er van genoten.

14 opmerkingen:

 1. Heerlijk, zo'n door-de-weekse vrije dag! Grappig dat je voor paars viel: heeft vast met leeftijd te maken, mijn twee oudere zussen hebben dat ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat klinkt dat heerlijk. En elke week een dagje vrij dát klinkt alsof je het dubbel en dwars verdient hebt :) geniet ervan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt me heerlijk,zo'n bij-tank dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt je eerste echte vrije dag goed besteed. Wel raar dat het ziekenhuis 6 weken wachten zegt en de opticien 12 weken.
  Heerlijk dat je je zelf ook eens verwend met iets wat je normaal doet. Daar kan ik ook van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig hé dat je zo'n vrijdag zo heel anders ervaart dan een dag dat je ergens anders voor vrij hebt genomen.

  Echt even gevierd met iets wat je anders niet zo gauw doet en ook waarschijnlijk elke week zal doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bruijnzeel kleurpotloden zijn kwalitatief een goed merk.
  Geartsje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik geniet van elke vrije dag die ik heb.. :D Super fijn voor je..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn hè, zo'n 'klein weekend' midden in de werkweek!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat je zo genoten hebt van je eerste vrije dag. Het is je gegund.
  Zo'n kopje koffie, zomaar ergens, in je eentje kan zo'n heerlijk genoegen zijn.
  Succes met je bril.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De Caran d'ache potloden die je bij de vd hebt gezien waren waarschijnlijk hun professionele potloden. Nog niet eens hun duurste haha.

  Als je online zoekt naar de bruynzeel potloden kom je dozen van 45 potloden voor 10-15 euro tegen. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk, je eerste echte vrije dag. En fijn dat je er van genoten hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kijk ook eens naar potloden van Lyra. Die zijn niet goedkoop maar wel per stuk te koop! Ik ben begonnen met een basissetje en kocht er daarna steeds 1 of twee bij. Ik heb er nu 40!

  BeantwoordenVerwijderen