zaterdag 28 februari 2015

Verdiensten van werken op het stembureau

Op woensdag 18 maart heb ik weer zitting op het stembureau. Ik doe dat nu voor de 8e keer. De beloning is al die jaren hetzelfde gebleven: 150 euro voor de verkiezingsdag en 30 euro voor deelname aan de verplichte de cursus. Vorig jaar was er 1 cursus voor de beide verkiezingen die plaatsvonden en verdiende ik 330 euro bruto. Deze verdiensten van het werken moet ik sinds 2014 opgeven bij de belastingaangifte, daarvoor hoefde dat niet en hoefde ik geen burgerservicenummer door te geven. In feite werk ik ongeveer 19 uren voor 180 euro bruto, dat is bijna een tientje per uur.
Is de verdienste dan eigenlijk geen vrijwilligersvergoeding? Want zeker als er nog weer belasting af gaat, dan blijft er weinig verdienste over.
Hier heb ik het nagelezen en dan blijkt dat de vergoeding te hoog is om onder de vrijwilligersvergoeding te vallen, want de vrijwilligersvergoeding mag niet hoger zijn dan €4,50 per uur.
Jammer!

Ik ben benieuwd of mijn verdiensten van vorig jaar na 1 maart op het voor-ingevulde digitale belasting aangifteformulier 2014 staan. En wat doe ik als het er niet op staat, vul ik dat alsnog in? Eigenlijk vind ik 150 euro een heel redelijk bedrag voor een héél erg lange dag verantwoordelijk werk.
Wat zou jij doen?

7 opmerkingen:

  1. Je uurloon zit rond het minimumloon. Degenen die minimumsalaris ontvangen voor hun vaste baan moeten er ook nog belasting over betalen. Wel zo eerlijk dus om er zelf ook gewoon belasting over te betalen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, ik werk bij de postbezorging voor 8.99 per uur (en heb een universitaire bul, dus mij bekruipt ook wel eens het gevoel dat ik onder mijn niveau werk en beter zou moeten verdienen). Daar wordt ook nog belastingen en premie op ingehouden, dus netto wordt dat ongeveer 6 euro per uur.
      Het is zuur voor je, maar als je het te weinig vindt verdienen op het stembureau, kun je volgende keer toch bedanken? En je wordt doorbetaald op je huidige werkplek, meende ik, dus eigenlijk is het een extra op wat je nu al krijgt. Zo kun je het misschien ook zien?

      Verwijderen
    2. Dat doorbetalen op de werkplek is in de huidige CAO al sinds vorig jaar niet meer het geval, ik heb er toen twee vrije dagen voor opgenomen. Ik vind het nog steeds wel leuk werk, dat stembureau, dus ik ga voorlopig door.
      Ik weet dat je bij PostNL weinig verdient. Mijn beide dochters zijn collega's van je, waarvan één met een Masteropleiding.

      Verwijderen
  2. Het is wel zuur dat het nu een bruto vergoeding is en je een aantal jaren geleden dezelfde vergoeding als netto vergoeding ontving.
    Op niet opgeven van inkomsten staat een boete, dus ik raad je aan om het toch wel op te geven als deze inkomsten over vorig jaar niet vermeld staan bij de belastingaangifte van 2014.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ..accepteren of niet meer werken op het stembureau!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heb jaren op het stembureau gezeten, maar met deze nieuwe regel ben ik er klaar mee. Het is best een vermoeiende dag en ik heb eens uitgerekend dat ik 12,50 euro per uur ontving. Dan moest ik wel mijn eigen lunch meenemen ;-) Ooit zat ik een super gezellig team dat steeds weer terugkwam, maar nu er geen vast bureau is om je te melden werden wij ook 'verstrooid' over de stad. Nee, de lol is eraf...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zou het wel opgeven. Eerlijkheid voor alles. Zeker als je het gewoon leuk vindt om te doen zou ik dit verlies gewoon nemen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.