Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 30 juli 2015

Geen gratis e-books meer!

Ik ben de laatste tijd enthousiast aan het lezen geslagen bij de bibliotheek. Nu blijkt dat ik per 3 weken maar 10 boeken op mijn digitale "boekenplank" mag hebben.
Er staan nu nog 2 ongelezen boeken op mijn boekenplank, maar als ik die uit heb, dan moet ik wachten tot 12 augustus, dan pas mag ik weer 2 nieuwe e-boeken downloaden en dan op 13 augustus 3 e-books.
Tot nu toe deed dit probleem zich nog niet voor, maar onbeperkt lenen kan niet.
Verder staat er op de site dat het er nu nog 10 zijn, maar het worden er later (wanneer? geen idee!) 5.
In de toekomst moet ik dus minstens 3 dagen doen over een geleend e-boek.
Heb jij tips voor gratis of goedkope leuke e-books?

19 opmerkingen:

 1. Nu, één boek per 3 dagen lijkt mij heel wat. maar ga anders naar de zomerrommelmarkten, kun je vast voor 50 cent wel boeken op de kop tikken. Je merkt wel ik ben geen e-reader maar iemand die een boek in de hand wil houden met echte bladzijden. Wij, bij Stichting Roec verkopen boeken voor 50 cent en voor een aantal mensen fungeren we als bieb, ze kopen boeken ( goed voor onze stichting) en brengen ze later weer terug, dan kunnen we ze opnieuw verkopen ( weer goed voor onze stichting. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja stom he, daar liep ik ook tegen aan. Ik heb ze erover gemaild maar ze kunnen het vooralsnog niet zo regelen dat jij aangeeft in je digitale boekenplank met welke boeken je klaar bent, beetje vreemd vind ik het wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wilde de boeken die ik uit had deleten van de digitale boekenplank, maar dat wil inderdaad niet. Ze blijven er 3 weken op staan, gelezen of niet.

   Verwijderen
 3. Ellys choice. 10 ebook voor 3 € per maand. En je mag gewoon houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Elly's choice. De ene maand wat meer naar mijn smaak dan de andere maand, maar spotgoedkoop en je leest nog eens een boek wat je anders niet zou lezen. Heb al een paar 'ontdekkingen' gedaan.

   Verwijderen
 4. spotnet.nl staat vol met boeken. Helemaal geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons kan je zelfs geen digitale boeken lenen, enkel papieren boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ken je het Gutenbergproject al? Op www.gutenberg.org is een gigantische collectie van rechtenvrije boeken te vinden, die de afgelopen jaren zijn gedigitaliseerd door de Gutenbergstichting. De boeken zijn dus wat ouder, en er staan veel klassiekers, maar het is absoluut de moeite waard. Ondertussen zijn het er 48.000 geloof ik :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben aan het Duitse Buddenbrooks begonnen, van Thomas Mann, in het Duits. 669 pagina's, voltooid in 1901. Ik heb het boek ooit in het Duits gelezen, in 1973. Toen studeerde ik aan de Bibliotheek Academie en was ik een echte leestijger, nu niet meer echt. Ik vind het een hele kluif, met Plattduits en met veel Franse woorden, maar het boek is wel een Nobelprijswinnaar!

   Verwijderen
 7. En kun je ze verder helemaal nergens downloaden?
  Ik lees wel eens dat mensen ze met elkaar delen.. (geen idee hoe ik lees nooit e books)
  Maar misschien is dat een idee?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. bij Bliyoo kan je heel veel boeken lezen voor € 9,95 per maand. Heb je ze uit, dan kan je ze verwijderen. Echt handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. vakantiebieb ken je neem ik aan?
  Leesclub bij ons laat via blauwe mannetje account ook onderling lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een paar dikke boeken ertussen met wat meer studieachtige inhoud, dan heb je de 3 weken wel nodig. Bijv van Naomi Klein: No Time of van Danielle Dierkx: armoede en sociale uitsluiting
  Als je zo'n leestijger bent is het abonnement bij Bruna.nl misschien iets voor jou. Kijk eens/ zoek eens op bliyoo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Normaal lees ik niet zo veel, ik lees sinds december e-books van de bieb en ben er nog niet eerder tegenaan gelopen dat ik niet meer mocht lenen en moest wachten. Het is dat ik nu vakantie heb. Na mijn vakantie heb ik echt genoeg aan 10 boeken per 3 weken. Ik denk dat ik eens ga kijken op de site van het Gutenbergproject!

   Verwijderen
 11. Eerste maand( vakantiemaand voor jou) gratis uitproberen

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Blijkbaar wil je graag legaal lezen, anders had je dit probleem niet. De meeste mensen met een e-reader hebben enkele duizenden boeken tot hun beschikking. Ik heb ruim 600 boeken daarvan op mijn e-reader gezet. Daarbij zitten ook boeken die dit jaar zijn uitgekomen. Maar dat is niet inderdaad niet legaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kan (en belangrijker: wil!) je Engels lezen? Omdat je een blog hebt, kan je ook nog kijken op netgalley.com. Daar haal ik erg veel recensieboeken vandaan: gratis, op voorwaarde dat je op goodreads en/of je blog (Goodreads is voor de meeste uitgevers al genoeg) een recensie schrijft en de uitgever ook laat weten hoe je het boek vond.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind illegaal downloaden niet kunnen, Huib.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook niet, vandaar dat ik e-books van de bibliotheek lees. Binnen ruim een week "mag" ik weer!

   Verwijderen