Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 23 juli 2015

We gaan naar Zandvoort, al aan de zee, we nemen ........

Een oud liedje dat mijn moeder altijd zong:
We gaan naar Zandvoort, al aan de zee
We nemen broodjes en koffie mee
O, het is zo'n heerlijkheid
Als je van de duinen glijdt
We gaan naar Zandvoort, aan de de zee
Niet dat we ooit naar Zandvoort gingen hoor, we gingen naar met mijn ouders naar Scheveningen, naar Callantsoog, naar Ameland en naar Petten, maar in Zandvoort aan Zee ben ik helemaal nog nooit geweest! 

De NS heeft een actie (klik), dan kun je voor 20 euro vanuit ieder NS- of ander treinstation naar Zandvoort reizen en een gratis lunch bij Strandrestaurant Meijer aan Zee is inbegrepen in de prijs.
Dat is heel goedkoop!
Het leek me wel wat, zo'n goedkoop reisje. Leuk naar het strand! Daar kom ik niet zo vaak, want het strand ligt niet naast de deur.

Maar toen ik er wat langer over nadacht, toen dacht ik: misschien toch niet een erg goed idee!
Ongeveer 3,5 uur heen (inclusief bus) en ruim 3,5 uur weer terug.
En waar ga ik dan naar toe?
Naar één van de drukste stranden van Nederland.
Wil ik dat?
Ik denk het toch eigenlijk niet!
Ik houd helemaal niet van drukke stranden.
Hoe rustiger hoe liever.
Ik kies voor Schiermonnikoog.
Het is wel duurder, ongeveer dubbel zo duur, maar de reis is korter. En de boot, dat is ook gewoon erg leuk! Als ik op Schiermonnikoog een fiets huur, dan is dat voor mij een stuk fijner dan 7 uren in bus en trein.
Schiermonnikoog, here I come!

13 opmerkingen:

 1. Ze brengen het zo leuk in advertentie's maar zandvoort is enorm druk . Er zijn inderdaad genoeg alternatieven als strand te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede keus; Zandvoort is heul druk en veel dagjesmensen of hippe Amsterdammers, al zitten die liever in Bloemendaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij gingen vroeger regelmatig met mijn ouders naar Zandvoort en Bloemendaal. Mijn vader haalde dan bij een strandtent twee stoelen en een half tentje voor de zon en de wind. Broodjes en drinken ging mee maar aan het eind van de dag kregen we een visje van de kraam. Ook later gingen mijn moeder en ik wel eens een dagje naar Zandvoort, nooit in de vakantie, om achter glas te liggen zo noemde we dat dan. Ook in de winter gingen we wel eens uitwaaien.
  Tenslotte heeft zoon er een tijd gelogeerd via een organisatie. Daarvoor huurde ze huisjes op het park dat daar zit.
  In al die jaren (in ben midden veertig) heb ik Zandvoort ervaren van zeer vervallen tot in matige staat. Het centrum gaat wel. Er is wel vaak iets te doen.
  Ik denk dat je een prima keuze hebt gemaakt om naar Schiermonnikoog te gaan,
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schier is veeeeeel mooier! Veel plezier!

  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. en zo is het met veel aanbiedingen, eerst denk je , zo dat is goedkoop, waardoor het heel aantrekkelijk lijkt om op de aanbieding in te gaan, maar als je je er verder in gaat verdiepen en kijkt wat eventuele alternatieven zijn kom je vaak tot de conclusie dat het weliswaar een leuke aanbieding is ,maar niet is waar jij iets aan hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik werd inderdaad gelokt door de prijs. Maar een goedkope aanbieding is niet altijd de beste keuze.

   Verwijderen
 6. Voor jou misschien te ver, maar ik kan de Walcherse stranden van harte aanbevelen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kun je wel zeggen dat het ver is vanaf hier. Met het OV ben ik zo'n 6 uren bezig om er te komen. Niet geschikt voor een dagje zee en strand. Dat lijkt meer op een dagje treinen. Maar ik geloof best dat het prachtig is daar!

   Verwijderen
  2. Jammer he. Zo ben ik nog nooit in Friesland en Groningen geweest, terwijl me dat erg leuk lijkt. Wij kiezen dan meestal voor de Belgische steden als Gent en Antwerpen, dat is maar een uur rijden. Mijn wederhelft vindt de rit naar Friesland dusdanig lang dat hij liever naar Frankrijk rijdt.....Wat het bekijken van Nederland betreft kun je beter een beetje centraal wonen. Maar ik heb het hier erg naar mijn zin hoor! ;)

   Verwijderen
  3. Als je daar een keer naar toe zou willen een nachtje in een trekkershut is ongeveer 50 euro voor 4 personen. Zo kom je ook nog eens in een ander deel van 't land en niet duur.

   Verwijderen
 7. Ben wel een keer met mijn keuzedag naar Zandvoort gereisd, hier vanuit Twente maar niet in het hoogseizoen, ergens in het voorjaar dacht ik. Leuk om langs de boulevard en het strand te kuieren Nu kan een treinreis mij niet gauw te lang duren dus ooit wil ik een keer naar Walcheren op en neer !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is inderdaad een lange treinreis naar Zandvoort.

  Zelf ga ik meestal naar Noordwijk of Katwijk, dat is voor mij een halfuurtje met de bus. Het is ook leuk om over het strand van Noordwijk naar Katwijk te lopen. Soms ga ik met de fiets naar een van die plaatsen.

  Schiermonnikoog lijkt me heel leuk. Daar ben ik nog nooit geweest. En na zo'n boottocht heb je echt een vakantiegevoel.

  Heel veel plezier!

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen