Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 25 augustus 2015

Au!!

Al langere tijd had ik, dat ik slecht liep. Fietsen en zwemmen ging prima, maar lopen was lastig. Al heel snel had ik flinke last van mijn onderrug en dan heb ik het over een paar honderd meter. Een behoorlijke pijn! Ook wat langer staan leverde problemen op. Omdat ik op met werk niet heel ver hoef te lopen en ik verder alles op de fiets doe, had ik er niet zo'n last van en schoof ik een consult bij huisarts of fysiotherapie voor mij uit.
Ik hoopte steeds dat de pijn die vanzelf gekomen is, ook vanzelf weer weg zou gaan. Bij veel dingen is dat ook zo, maar nu niet. Ik heb lang gewacht, maar de laatste tijd en vooral de laatste dagen wordt de pijn alleen maar erger. In rust, op de stoel, op de bank en in bed heb ik geen centje pijn, maar o wee als ik een stukje moet lopen!
Eén ding is inmiddels volkomen duidelijk: dit gaat niet vanzelf over.
Ik heb al veel te lang gewacht.
Ik heb morgen 2 afspraken: 1 bij de huisarts en 1 bij de fysiotherapeut, of eigenlijk de cesartherapeut. Ik ben eerder bij de cesartherapeut geweest toen ik heupklachten had. Het is toen goed gelukt die klachten te laten verdwijnen.
Het zou fijn zijn als dat nu ook lukt!

10 opmerkingen:

 1. Wat vervelend de pijn ik hoop voor je dat het gauw beter wordt.Ik heb de pech dat bij mij de spit regelmatig de kop op steekt als moet ik zeggen dat het momenteel vrij stabiel is. Ik heb op advies van de huisarts inmiddels zooltjes van de podo/ voetdeskundige therapeute en dat scheelt wel wat. Maar het blijft nou eenmaal opletten met wat je doet . Maar lastig is dat wel .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Steunzolen doet wonderen. Ik heb een arts die tevens podotherapeut is. Uit alle hoeken en gaten van NL komen ze. Er zijn er maar een paar die tevens arts en podotherapeut zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het wordt saai, maar ook ik wilde de zooltjes onder de aandacht brengen. Zoveel verlichting bij mijn combinatie van reuma en arthrose, ongelovelijk. Uiteraard eerst langs je arts.
  Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Suzanne, Ons gezin en de Stichting en Opnieuw: ik heb al jaren zooltjes. Van een goedopgeleide podotherapeut. Ik ben al minstens 12 jaar geleden door de internist verwezen naar een podotherapeut. Jaarlijks worden mijn voeten en de zooltjes gecontroleerd en er worden regelmatig nieuwe zooltjes aangemeten.
   Op zich is het een heel goede tip, ware het niet dat ik al lang zooltjes gebruik.

   Verwijderen
 4. Waarom eerst langs de huiarts? Al een aantal jaar heb je voor de fysio geen verwijsbrief meer nodig van de huisarts.
  De fysio verwijst terug naar de huisarts als het niet op hun expertise gebied ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat weet ik, maar de praktijkverpleegkundige constateerde kortgeleden ook een verschil in dikte tussen mijn rechter en mijn linker been. Mijn linker onderbeen is dikker. Ze verwees mij naar de huisarts, het had niet echt haast, het mocht na de vakantie. Mogelijk is er verband, dus ik laat naar beide klachten kijken.

   Verwijderen
  2. Mijn fysiotherapeut vertelde ooit als je rechtstreeks naar hun toegaat dan kost je dat 1 behandeling voor het consult.Als je via de huisarts gaat kost je dat geen extra behandeling .

   Verwijderen