Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 26 augustus 2015

Uit eten met de restaurantactie

Volgens nu.nl eten inmiddels een half miljoen mensen voordelig via de restaurantactie van AH.
Wat veel! Daar komen ongetwijfeld nog een heleboel mensen bij.
De uitgifte van restaurantzegels is nog maar pas afgelopen en de actie loopt nog tot eind januari!
Ik heb ook gespaard en ik moet mijn etentjes nog plannen. Eind januari is nog heel ver weg. In de stad Groningen doen veel restaurants mee, waarvan er 8 zijn die op Iens een 8 of hoger scoren.  Er valt dus veel lekkers te kiezen.
Wat ik mij dan afvraag, is of zo'n actie voor de deelnemende restaurants rendabel is. Kan het uit, twee driegangenmenu's voor de prijs van één? Misschien toch wel, het is in eerste instantie een investering, maar verdient deze investering zich ruimschoots terug in nog maandenlang of jarenlang extra klanten die het heel gezellig en lekker vonden in het restaurant en die ook zonder voordelige actie terugkomen. Ik denk dat dit in ieder geval de doelstelling is.
Of ze wat mij betreft die doelstelling halen is zeer de vraag. Ik denk dat ik na die voordelige etentjes voorlopig wel weer genoeg genoten heb.

17 opmerkingen:

 1. Diezelfde vraag stel ik me als ik zie voor welke lage prijzen etentjes via Groupon worden aangeboden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Restaurants die meedoen met Groupon zien draaien daar dik verlies op.Een groot deel van het geld is voor Groupon. Ze hopen dat zo'n actie op de lange termijn meer oplevert dan reclame.

   Verwijderen
  2. Op het eten maken ze idd dik verlies, maar veelal zijn die etentjes exclusief drankjes en daar maken ze natuurlijk de winst op.

   Verwijderen
 2. Je zou ook de conclusie kunnen trekken dat restaurantbezoek veel duurder is dan nodig.
  De restaurants die aan de actie meedoen zullen wel door AH gesponsord worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De meeste restaurants zijn blij als ze rondkomen en maken echt geen (dikke) winst.
   Een restaurant runnen is gewoon kostbaar.

   Verwijderen
 3. Het meeste wordt verdiend op de drankjes en omdat mensen dus voordelig uit eten gaan bestellen ze (niet iedereen natuurlijk...) die wat meer en wat duurder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is juist bekend dat veel mensen die van die goedkope acties als groupon en AH gebruik maken echte knieperts zijn die in totaal alsnog zo min mogelijk kwijt willen zijn.

   In het geval van AH verwacht ik dat er afspraken zijn gemaakt. Maar verder, bij de meeste goedkope acties levert het later alsnog niet veel op. Die mensen komen juist alleen vanwege goedkoop en komen later niet terug.

   Verwijderen
  2. Het is juist bekend.....uit welke bron dan? 😉 Ik denk altijd juist, lekker goedkoop gegeten ik neem nog een likeurtje bij de koffie. En tja als ze er zoveel verlies op maken moeten ze misschien maar geen aanbieding bij groupon geven? het is een vrije keus hoor.

   Verwijderen
 4. Een restaurant zet zichzelf via deze actie wel op de kaart. Het is dus een kwestie van goed eten aanbieden, goede service verlenen, heel vriendelijk zijn. Dan komen de mensen vast wel terug. Vorig jaar zijn wij met de brussen ook naar een restaurant van de actie (van toen) geweest. Een restaurant waar we anders niet zo snel naar toe gegaan waren.
  Bovendien zal ah de deelnemende restaurants voor elk weggegeven menu ook wel een x-bedrag geven. Het is tenslotte een actie van ah en niet van de restaurants.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat doet de ah dus niet, het is volledig op rekening van de restaurants. Toevallig stond hier vorige week een heel artikel in het dagblad vh noorden. Restaurants gokken op dat er veel meer drank verkocht word .

   Verwijderen
  2. Dat dacht ik al wel. De AH is in dit geval gewoon een promotie machine, maar geeft geen bijdrage. AH heeft er omzetvoordeel van, doordat veel klanten nog net iets extra kopen om een zegeltje te kunnen ontvangen. Dat heb ik ook gedaan. Ik heb steeds geprobeerd om een tientje uit te geven of een veelvoud daarvan.

   Verwijderen
 5. ....in mijn directe omgeving is een restaurant dat meedoet. 'n Restaurant waar ik een keer ben geweest en daarna nooit meer......... Vriendin wilde boeken in restaurant 50 km verderop en dat kon.....alleen niet op vrijdag, zaterdag en zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb de actiezegels een keer gebruikt in Amsterdam, in de buurt waar ik woon zit een leuk klein Italiaans restaurantje. Het bleek dat ze per avond een gedeelte klanten laten betalen met die aanbieding ook was er een aangepast menu (drie voorgerechten, drie hoofd- en drie nagerechten. De portie's waren erg klein vooral die van het hoofdgerecht, ik weet niet of andere restaurants hun menu's aanpassen maar ik kreeg het gevoel dat wij minder geholpen werden dan volledig betalende gasten. Ik gebruik de zegels nog een keer ergens anders en als ik dan nog niet tevreden ben en naar mijn idee ben ik niet heel moeilijk dan beschouw ik de actie als mislukt. AH legt niets bij aan deze actie, het is puur een vollere tent en dus meer omzet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vorig jaar heb ik erg genoten en ook dit jaar was ik bij een restaurant waar de keuze groot was, voor zo'n actie! We hebben echt heel erg uitgebreid gegeten en gedronken, plus nog weer koffie/thee na voor een heel schappelijk bedrag van wel... 43 Euro! Tuurlijk veel geld, maar een avond uit waardig en ik hoop ieder jaar een keer mee te kunnen doen. Ik gebruik het wel maar eenmalig, anders was ik ook niet vaker uit eten gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een tante van Sander werkt in de horeca en een gezegde is: ze eten je arm, maar ze drinken je rijk. Vaak wordt er meer verdiend op het drinken dan op het eten. Vooral in all you can eat restaurants, overigens....

  Wij hebben 9 spaarkaarten vol danzij een over-enthousiaste kassa-medewerker die ons constant extra zegeltjes toeschoof ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Altijd leuk om minder geld uit te geven dan nodig is. Een actie trekt altijd mensen aan! Leuke blog trouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ikzelf heb ook gebruikt gemaakt van deze restaurant actie. Dankzij deze actie heb ik een enorm bedrag bespaart op een etentje van acht personen. Ik zou het dan ook leuk vinden als de AH deze actie weer gaat invoeren!!

  BeantwoordenVerwijderen