Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 1 augustus 2015

Bel me niet

De laatste dagen werd ik verschillende keren gebeld door anonieme nummers die geen boodschap inspraken op mijn voicemail. Als ik wel opnam, dan kreeg ik een callcenter medewerker aan de lijn. Omdat het mij geen bal kon schelen waarvoor ze belden, kapte ik zo'n meisje of jongen meteen af met de melding dat ik helemaal niet gebeld wilde worden. Ik weet dus niet wat ze mij nu weer wilden aansmeren.

Ik had mij al weer lang geleden geregistreerd in het Bel-me-niet-Register en het leek me tijd om mijn status te controleren. Want als ik niet gebeld wil worden, dan moet ik dat misschien zo nu en dan herbevestigen?

En wat blijkt? Ze hebben daar per 23 juli alle bestanden opgeschoond, waardoor ze ongeveer 300.000 telefoonnummers hebben verwijderd! De opschoning werd mogelijk door een nauwere samenwerking met telecomproviders; zij hebben aangegeven welke nummers verwijderd kunnen worden. Foutje van Ziggo?

Hoe dan ook, ik heb mijn telefoonnummer opnieuw geblokkeerd en hoop dat ik nu niet meer soms wel 3x op een dag gebeld word met een "aantrekkelijk aanbod".

9 opmerkingen:

 1. Zojuist heb ik meteen mijn vaste en mobiele nummer geblokkeerd! Ik heb weleens dat ik een oproepje mis, en dan denk ik van wie was dat nu toch? Soms vraag ik me af waarom die callcenters niets inspreken op de voicemail. Aan de andere kant werkt het natuurlijk het beste dat mensen overrompeld worden wanneer ze direct een callcenter aan de lijn krijgen. Sommige mensen durven geen nee te zeggen. Een keer nam ik wel op en het was een krant. Dat gesprek heb ik ook afgekapt.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je snapt niet dat het nog lucratief is al dat op de gok bellen. Moet haast wel anders zouden ze er niet zoveel in investeren maar het lijkt me dat iedereen het onderhand wel zat moet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Irritant! De volkskrant is ook een echte volhouder qua bellen. Ik ben aan het eind van zo'n gesprek meestal al zo geïrriteerd dat ik alweer heb opgehangen als je doorgeschakeld wordt naar het bel-me-niet-register....misschien toch eens volhouden en laten blokkeren die hap.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee hoor, is nog voldoende lucratief. Gelukkig wel, anders had ik geen werk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo is dat, eigenlijk zouden wij allemaal niet in het bel me niet register moeten staan, om jou je baan te laten houden.

   Verwijderen
 5. Ik vroeg me al af waarom ik de afgelopen week zoveel werd gebeld door die anonieme nummers. Ik heb meteen mijn nummer er weer ingezet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vervelend als je steeds gebeld wordt door allerlei bedrijven die denken je iets aan te kunnen smeren. Het blijkt ook zo te zijn dat een bedrijf waar je klant bent of recentelijk klant bent geweest je mag bellen. Zelfs als je in het Bel me niet register staat.
  Dat ze niets inspreken heeft ook te maken met het feit dat ze vrijwel altijd vanaf een verborgen nummer bellen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier nog één! Van de week werd ik 2x gebeld met een prive nr, en ook niets ingesproken!
  Mijn moeder belt ook met een prive nr dus dacht ik steeds dat zij het was maar niet dus!
  Gisteren wist ik het eindelijk! Een call centrum dus,
  Heb mij ook opnieuw in het bel met niet register laten zetten.
  En ze bellen altijd (of ze het ruiken) wanneer het jou NIET uitkomt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Paar jaar geleden werd ik ook plotseling weer veel gebeld, en toen bleek dat je iedere 5 jaar opnieuw het bel-me-niet-register moet invullen, de 5 jaar waren dus om en meteen weer geleur aan de telefoon. Gelukkig kan je tegenwoordig ook je mobiele nummer blokkeren, vroeger kon dat ook nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen