Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 3 augustus 2015

De Russen waren er!

Ineens had ik afgelopen vrijdag 7.907 pageviews uit Rusland! In totaal had ik die dag 11.277 pageviews, terwijl ik er anders tussen 3.000 en 4.000 heb. Soms wat meer, soms wat minder, maar nóóit ruim 11.000!
Op het kaartje van de statistieken van Blogger kleurde Rusland donkergroen, 7907 lezers uit Rusland waren op mijn weblog geweest, bijna 3000 uit Nederland en 83 uit België en ook 83 uit de VS en verder nog een handvol uit landen als Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Griekenland etc. Ik had in de hele maand juli 9462 views uit Rusland, waarvan dus bijna 8000 op één dag!

Wat is dat, bijna 8000 Russen?
Ik schrok er van!
Zijn er misschien cybercriminelen bezig?
Wat is zo belangwekkend aan mijn blogje over (naakt)slakken dat er zo veel Russen een kijkje kwamen nemen? En konden die überhaupt lezen wat ik geschreven had?
Raar hoor!

Ik heb zelf onmiddellijk een scan in werking gezet.
Ik heb de schoonzoon, die de ICT al weer jarenlang als beroep heeft en er ook in opgeleid is, er naar laten kijken. Hij heeft gezorgd dat de weblog beter beveiligd is, dat nieuwe Windows updates geïnstalleerd zijn en de computer daarna nog een keer goed gescand is. Ook is er een malwarescan uitgevoerd om eventuele trojaanse paarden, wormen, spyware etc op te sporen. Er kwamen wat verdachte dingen naar boven, maar geen dingen die echt problemen zouden kunnen opleveren. Uiteraard is alles dat verdacht was grondig verwijderd.
Dus ik neem aan dat mijn computer en die van jou niets overkomt als je hier een kijkje komt nemen of als die Russen nog weer eens langs komen.
Een vraagje aan mede-webloggers: hebben jullie wel eens zo iets meegemaakt?

14 opmerkingen:

 1. Wat eng. Dat lijkt mij ook niet goed. Misschien een mail naar blogger versturen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blogger is van Google. Zouden ze daar niet weten dat er zo hier en daar wel wat heel veel Russen belangstelling hebben voor blogger weblogs?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kon je ook bij de verkeersbronnen zien van welke link ze kwamen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze kwamen via www.google.nl De browser die gebruikt werd, was Internet Explorer.
   Misschien had de Russische belangstelling wel te maken met de nieuwe Windows 10 of het verschijnen van cookies op alle weblogs? Ik heb nog nooit zo veel cookiemeldingen moeten weg klikken als in de afgelopen week.

   Verwijderen
 4. Wat apart zeg! Ik heb naar aanleiding van jouw berichtje even gekeken, maar nog geen opvallende dingen gespot :) Hopelijk heb je er verder geen last van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij mij heeft Rusland ook belangstelling en dat terwijl ik 3 weken niet online geweest ben. Ik laat mijn laptop ook ff nakijken. Bedankt voor de info.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vanmorgen lag blogspot er ook even uit; ik kon rond negen uur geen enkele blog van blogspot.com raadplegen. Misschien een aanval op de servers van blogspot (google)?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Afgelopen week 4% van de totaal aantal bezoekers kwamen uit Rusland

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hier heb ik er ook veel , hopelijk klikken ze eens op mijn advertenties zo heb ik er nog wat aan ...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. afgelopen week 65% uit Rusland bij mij..
  Bedankt voor de tips.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook hier vandaag en ook al vaker veel bezoek uit Rusland. Maar ook uit de USA.
  Ook op willekeurige dagen als ik helemaal niets gepost heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Schoonzoon hier.

  Twee belangrijke toevoegingen:

  1) Zet User Account Control (onder Gebruikersaccounts) vooral AAN. Doe je dit niet dan wordt elk programma uitgevoerd met Administrator rechten. Oftewel, alle programma's mogen ALLES doen met je PC.

  Ook op je dochters werklaptop was deze instelling uitgeschakeld; het is irritant en kon wel uit, aldus een collega. Gezien haar werkgever ook actief is bij banken vind ik dat buitengewoon ernstig.

  2) Maak gebruik van Two Factor Authentication van Google! Hierdoor wordt bij elke inlogpoging ook een code gevraagd die binnenkomt via SMS. Voor mensen met een Android telefoon is er ook nog de Google Authenticator app.

  Ook andere bedrijven beginnen langzamerhand dergelijke systemen uit te rollen, maak er gebruik van!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zie ze ook. Weet nog niet wat ermee te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heb even wat gegoogled. Ik vermoed dat het om zogenaamde "Ghost Referrer Spam" gaat. Zie: http://www.ohow.co/block-social-buttons-simple-share-buttons-referral/ . Bij je google analytics resultaten kun je e.e.a. er mogelijk uitfilteren. Bij je blogstatistieken waarschijnlijk niet. Althans ik zie zo gauw niet waar ik iets zou kunnen instellen.

  BeantwoordenVerwijderen