Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 31 augustus 2015

Katteneten uit de hamsterbonus

Vorige week was er katteneten in de hamsterbonus. Twee voor de prijs van één. Dat lijkt heel voordelig, misschien voor andere katten, maar niet voor poes Juni. Ze blieft dat eten gewoon niet.
Ze kijkt me aan met een blik van: tsss, hoe kún je nu denken dat ik dáár ook maar één hapje van neem! Brrr, dat is een ernstige vergissing van jou! Dit zachte voer en de harde brokjes, dat is gewoon echt niet mijn soort! Ze blijft miauwen en vragen om haar eigen eten!
Ze vind echt dat ik niet onder de indruk moet zijn van dit A-merk met als slogan "om je pootjes bij af te likken".  Het zijn verkoopargumenten van niets. Juni is onvermurwbaar.

In het voorjaar van dit jaar heb ik alle eten uit de bonus aan dochter gegeven. Haar katten eten het wel. Omgekeerd had zij trouwens eten gekocht dat haar katten niet lustten en die twee gingen er ook nog van kotsen. Een ongewenst resultaat van het kopen van  1 + 1 gratis. Juni lustte het eten van dochters katten  weer wel, dus er kon een goede oplossing gevonden worden voor de miskopen.
Waarschijnlijk is het wel zo, dat als ik haar een week lang helemaal niets anders voorschotel, ze bedacht heeft dat het misschien toch beter is om iets anders te gaan eten. Maar in die tussentijd, ben ik al lang om. Ik laat mijn kat toch niet dagenlang verhongeren? 


6 opmerkingen:

 1. Misschien eet ze liever hamsters,dan de hamsterbous. Zo'n kat hadden wij ooit. Het is wel een schatje, die Juni

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hadden ook ooit twee lapjeskatten en verschillende dwerghamsters. Een lastige combinatie, vooral ook omdat die hamsters nog wel eens wilden ontsnappen. Ik werd op een nacht wakker met een hamster in mijn haar. Die heb ik toen maar weer naar de kooi gebracht. Onderweg op de trap kwam ik ontsnapte hamster nummer 2 tegen. Die hamster had de mazzel dat we donkere vloerbedekking op de trap hadden en de hamster die op de trap liep wit was. Ik had die hamster zonder bril en met mijn min 7 anders helemaal niet opgemerkt en was er misschien met mijn blote voet op gaan staan.

   Verwijderen
 2. Een kat moet eten. Ze zijn heel gevoelig voor leververvetting en dan gaan ze dood. Een kat kun je niks afdwingen, als ze het niet willen eten, eten ze het niet. Ergens kan ik ze geen ongelijk geven, ik eet ook geen dingen die ik vies vind.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou het ook echt niet over mijn hart kunnen verkrijgen om Juni geen eten te geven.

   Verwijderen
 3. Waha nou dat zou er zomaar een van mij kunnen zijn!
  Die eten ook echt niet iets wat ze niet lekker vinden of het nu een duurder merk is of niet!/
  Dan is het echt duur koop is niet altijd beter ;-)
  Zo heb ik er eentje bij die gaat over haar net van Whis-kas, ze kan er niet tegen, echt beroerd word ze er van.

  BeantwoordenVerwijderen