Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 27 augustus 2015

Weer héél goedkoop zwemmen!

Opnieuw heb ik een jaarabonnement gekocht voor de gemeentelijke zwembaden. Doordat ik via het werk korting kan krijgen, betaal ik 70% van de normale prijs en kan ik goedkoop een abonnement aanschaffen.
Dit jaarabonnement kost mij €163,80, daarvoor kan ik ruim een jaar zwemmen.
Ik vind het een beetje vreemd dat het abonnement 408 dagen geldig is, maar ik klaag niet, dat zou ik doen als het abonnement korter dan een jaar geldig zou zijn.
De vervaldatum staat op de kassabon en iedere keer als ik mijn bandje voor de scanner houd, dan komt inderdaad in beeld dat ik tot in oktober kan zwemmen. 
Ik werk drie dagen en normaal gesproken zou ik dus 4 ochtenden in de week kunnen zwemmen. Dat is 216x zwemmen voor €163,80. En als ik zou willen, zou ik ook op werkdagen kunnen zwemmen, namelijk rond 5 uur 's middags.
Een koopje, vind ik!

6 opmerkingen:

 1. Dat is zeker voordelig, ik zou wel willen zo'n abo maar ik haal het er in de praktijk niet uit. Ik spijbel te veel met zwemmen. Maar als ik 2 a 3 x weer in het bad zou zitten dan is dit ook voordelig. Zwemmen is heerlijk heh.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe meer je spijbelt, hoe duurder je baantjes per keer worden. Je betaalt uiteraard hetzelfde voor je abonnement, maar je haalt er minder uit.

   Verwijderen
 2. Leuk dat het werk een zwemabonnement met korting aanbiedt.

  Op mijn werk bieden ze bedrijfsfitness met korting aan, misschien ga ik daar gebruik van maken. Maar ik wil ook weer beginnen met zwemmen.

  Helaas kun je bij de zwembaden in mijn stad geen jaarabonnement kopen. Wel bijvoorbeeld een 25 baden kaart. Dat doe ik regelmatig, want ik zwem ook graag. En in de zomer heb ik een paar keer een zomerabonnement voor het buitenzwembad gekocht. Vanaf april kun je met het zomerabonnement ook onbeperkt in het binnenzwembad zwemmen.

  Momenteel werk ik vier dagen, en het is jammer dat het vrij zwemmen bij het zwembad bij mij in de buurt maar twee avonden in de week is en pas om kwart over negen. En op zaterdag is het zwembad de hele dag gesloten. Maar goed, ik kan op mijn vrije dag lekker in de ochtend gaan zwemmen, en op zondag, en ik kan ook naar het andere zwembad verderop gaan.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat zwemmen. Ik ben gelijk weer even gaan kijken of ik weer hydrotherapie kan krijgen of via het gezondheidscentrum goedkoper naar het zwembad kan. Het wordt anders erg prijzig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je het fijn vind om te zwemmen dan heb je zeker een koopje :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is inderdaad een koopje, maar als je dit jaarlijks gaat doen ben je er stiekem toch veel geld aan kwijt. Met dit in mijn achterhoofd heb ik thuis een inbouwbad laten bouwen. Dit was wel een investering maar op den duur haal je die er zeker uit. je hoeft ook niet van huis weg te gaan om baantjes te gaan trekken!

  BeantwoordenVerwijderen