zondag 20 september 2015

Een nieuwe tas

Eigenlijk wil ik al een tijdje een nieuwe tas. Ik ben op internet aan het speuren geweest, maar ik heb nog niets kunnen vinden wat ik echt leuk èn praktisch vind.

Ik wil een tas met schouderbanden. Meestal zijn ze me net iets te klein, of ik vind de kleur niet leuk. Ook de schouderbanden zijn niet altijd lang genoeg naar mijn smaak. Ik wil geen tas die net onder mijn oksel past, maar een tas die op mijn heup valt.
Sommigen zijn wel leuk, maar dan kosten ze een smak geld, waardoor ik tegen de prijs aan hik.
Waar ik me trouwens over verbaas is dat tassen in de categorie accessoires vallen.
Huh?
Een tas is voor mij een gebruiksartikel, een ding waarmee ik mijn belangrijkste spullen van huis naar werk breng, of eventueel naar een andere plek, zoals een restaurant. Het is geen oorbel of sjaaltje!

Inmiddels heb ik op heel veel internetsites gekeken en ik heb niets gevonden wat voor 100% is wat ik zoek. Ik denk dat ik gewoon persoonlijk naar de winkel moet om daar te kijken. Ik moet een tas beet kunnen pakken en kunnen zien wat ik koop. Dat lukt mij op plaatjes op het internet niet.
Ik wil iets waar ik echt content mee ben en dan mag de tas best wat kosten. Binnenkort maar eens op stap!

17 opmerkingen:

  1. Ik begrijp je, een tas moet precies goed zijn Een tijdje terug kocht ik mooie leren tas, veel vakjes , mooie sluiting en de schouderband was lang genoeg om 'm overdwars te dragen. Voor maar 10 euro, in een 2e hands winkel !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een goede internetwinkel voor allerlei tassen is travelbags, ze hebben ook dames/schoudertassen. Ook zijn er wel aanbiedingen bijv http://www.travelbags.nl/chesterfield-forest-shoulderbag-medium-cognac.html ik heb er daar ook eens een gekocht. Bevalt goed

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toch is een tas naast een gebruiksvoorwerp ook echt wel een accessoire hoor. Ik heb zelf ook altijd een tas die ik overdwars draag met de tas zelf op mijn heup. Ik heb zwart leer. Als je grof en groot gebouwd bent staat een heel klein tasje op je heup niet zo leuk. En andersom. Het doet niets voor je outfit zal ik maar zeggen.
    Toevallig heb ik gisteren een nieuwe gekocht. Mijn oude was kaal geworden en hier en daar begonnen de naden te rafelen. Ik doe echt jaren met dezelfde tas, daarom kies ik een neutrale kleur. Er zijn genoeg vrouwen die bij elke outfit een andere kleur tas hebben, kf een zomer-en wintertas bijvoorbeeld.
    Als het alleen een gebruiksvoorwerp was zou het uiterlijk er niet toe doen toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb maar 1 tas en die is aan vervanging toe. De voering is los en de kleur (rood) vind ik niet meer zo leuk.

      Verwijderen
  4. Grappig, ik ben zelf ook hard zoekende. Had al een tasje via internet besteld maar dat viel erg tegen. Nu dan toch maar besloten om gewoon naar een winkel te gaan. Ik heb meestal maar een tas in gebruik, hoewel ik kan begrijpen dat sommigen er graag meerdere hebben om af te kunnen stemmen op outfits.
    Lilian

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heb net een erg leuke gescoord bij een goede schoenenwinkel. Vanwege de opruiming -50%. Mss vind je daar een goede, praktische tas.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb een zomer (licht blauw) en wintertas (zwart) en de wintertas is aan vervanging toe, daarvoor stroop op de kringloopwinkels af en vind dan altijd wel wat ik zoek, 2 grote vakken en stuk of 4 kleinere.

    Voor winkelen en marktbezoek heb ik een klein tasje wat onder jas gedragen kan worden en dan links hangt en over rechterschouder en dan heb je beide handen vrij en is het vrij veilig.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik maak gewoon mijn tassen zelf. goedkoop en orgineel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat deed ik vroeger ook: een gebreide tas van touw, een tas van het bovenste deel van kindermaat 140 spijkerbroek.

      Verwijderen
  8. Ik doe ook jaren met een tas. Vaak koop ik een niet zo dure omdat bij meestal de rits kapot gaat door het vele gebruik.
    Ik heb nu eindelijk een leuke tassen winkel gevonden, een lokale ondernemer.

    Een tas via internet bestellen lijkt me niet handig, want de maten die erbij staan zeggen mij weinig. Ik hevel altijd mijn spullen over van de oude naar de nieuwe tas. Past het niet dan op naar het volgende leuke model.

    Net als jij heb ik mijn tas ook het liefst laag hangen. Zo'n 'oksel' tas is voor mij ook niks.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik gebruik ook altijd dezelfde tas. Maar ben sinds augustus ( mijn verjaardag) over gegaan op een kleintje ( clutch noemen ze dat geloof ik) ik merk dat ik een hoop onzin niet meer meesjouw. En is het de bedoeling dat ik wel veel meeneem, bijvoorbeeld in een pretpark, dan gebruik ik de gezinsrugzak, waar de kleine tas ook in gaat. De tassen zijn altijd van leer. Ik vind het heel typisch dat "plastic"tassen net zo duur zijn als die van leer.
    Succes met zoeken, maar vooral met vinden!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. In kringloopwinkels zijn vaak leuke tassen en bevalt hij na verloop van tijd toch niet, dan is het nog geen ramp. Ik betaal dan tussen de 2,50 en 6,50 euro. De laatste is meer een diplomatentas met veel vakken en groot en nieuw!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik heb vorig jaar een rugtas van Kipling gekocht online. Helemaal tevreden over. Ik heb altijd een rugtas omdat ik dan mijn handen vrij heb voor de kinderen. Een tas overdwars vind ik ook wel een goed idee. Misschien van mijn verjaardagsgeld kopen.
    Nic

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik wilde vooral een milieuvriendelijke tas en heb via internet eentje gekocht die gemaakt is van een vrachtwagenbinnenband.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik dacht dat vanaf morgen of dinsdag bij het Kruidvat een echte leren tas in de aanbieding is , rond de dertig euro. Gr. Toos

    BeantwoordenVerwijderen
  14. kijk eens op de markt ,op de grote markt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.