Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 22 oktober 2015

Blij met spamfilter

Toevallig keek ik gisteren in de spambox omdat ik een mailtje zocht dat misschien in deze box terecht was gekomen. Er was inderdaad een mailtje van een spaarrekening daar binnengekomen.
Maar wat ik ook vond, dat waren ongelooflijk veel phishingmails!

Een van een creditcardmaatschappij,
5 van banken waar ik helemaal geen klant ben,
wel 3 mails van Apple over mijn account bij hen, terwijl ik evenmin spullen heb van Apple.

Mails van banken zijn behoorlijk dreigend!
Bij de ene bank ben ik verplicht een nieuwe betaalpas aan te vragen, omdat anders mijn betaalpas wordt stopgezet.
Een tijdelijke blokkade dreigt bij een andere bank omdat er is ingelogd met mijn inloggegevens, daardoor is mijn rekening geblokkeerd. Ik moet snel reageren, anders moet ik zo'n 50 euro betalen om weer gebruik te maken van mijn rekening.
Bij weer een andere bank moet ik uit veiligheidsoverwegingen een nieuwe digipas aanvragen, daarvoor moet ik allerlei gegevens invoeren en dan kan ik weer bankieren.

Toevallig heb ik geen rekeningen bij deze banken en kan ik, als ik goed lees, zien dat het om phishing gaat, doordat er taalfouten en andere fouten in de mail zitten. Ik kan me echter goed voorstellen dat er mensen zijn die er in trappen.

Ik ben heel blij met mijn spamfilter, want daardoor zie ik deze mailtjes van internetfraudeurs maar zelden!

5 opmerkingen:

 1. Mijn filter laat mails van bepaalde "winkels"door. Ik heb de balen van,dat lastigvallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel bijzonder dat jij steeds zo veel phishing mails krijgt, ik krijg ze nooit... Waar heeft dat mee te maken? Julia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee waarom ik er zo veel krijg! Misschien ruilen ze onderling mailadressen uit, of komt het allemaal van dezelfde internet-oplichter?

   Verwijderen
 3. Je mailadres zou ik sowieso niet op die manier op mijn website zetten.
  Als je ervan maakt: zuinigaanGEENNARESPAM@gmail.com en dan erbij zet dat mensen dat geennarespam weg moeten halen voor wie dat niet snapt scheelt dat in elk geval met nieuwe mails.
  Er zijn 'programmaatjes' die automatisch op die manier mailadressen herkennen, dus dan maak je het ook wel erg makkelijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb 2 mailboxen. Die spam waar ik het in dit bericht over heb, zit in mijn privé mailbox en niet in die van Zuinigaan. In de mailbox van zuinigaan let ik al helemaal niet op spam.

   Verwijderen