Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 24 oktober 2015

En toen was de herfstvakantie al weer voorbij!

Zoals verwacht ging het heel snel, die vakantie!
Ik heb lekker uitgerust, ik ben ook actief geweest.
Vergeleken met 2 maanden geleden (klik), toen ik nog geen 2 minuten zonder pijn kon lopen en staan, gaat het een stuk beter. Ik kan nu door de supermarkt lopen en boodschappen doen zonder een paar keer bij het koffiepunt te moeten gaan zitten. Ook het winkelcentrum is weer te doen: ik kan geld halen bij de pinautomaat en dan ook nog naar de drogist en naar de bloemist en dat allemaal zonder te rusten omdat ik verga van de pijn.
Ik vind het heel fijn dat het beter gaat met lopen en staan, maar liep toch wel tegen grenzen aan. Ik ging ook op de fiets naar de Ikea, maar die winkel is veel te groot voor mij! Gelukkig hebben ze daar veel zitgelegenheid, ook in het magazijn en bij de klantenservice. Ik heb wel 6x even gezeten en gezorgd dat ik weer moed verzameld had om verder te lopen. De laatste keer, bij de klantenservice, was voornamelijk om moed te verzamelen om terug naar huis te fietsen. Ik moet namelijk de zeer steile Berlagebrug over fietsen, maar het is gelukt om fietsend de brug over te komen!

Je snapt dat ik van dat beter lopen gretig gebruik van gemaakt heb!
Ik heb veel gekocht:
> cadeaupapier
> nieuwe slips
> een paar mooie nieuwe planten. Ik heb oude, kansloze planten weggegooid en leuke nieuwe gekocht. Ik vond dat ik daar wel aan toe was!
Een nieuwe plant, volgens mij een aloësoort. De bladeren zijn keihard!
> een hoesje voor mijn telefoon
De nieuwe smartphone had ik al via internet besteld.

Ik had de tijd, dus ik ben lekker wezen zoeken op internet en heb ook al een aantal verlanglijstwensen gevonden!
Een goed scherp koksmes
Een nieuwe afvalbak

Behalve kopen en zoeken naar leuke dingen voor mijn verjaardag heb ik veel gezwommen en gefietst. Qua kleuren is de herfst fantastisch: veel kleuren geel en lichtbruin en hier en daar allerlei tinten rood. Als de zon schijnt, dan is het helemaal prachtig. Helaas was het nogal eens bewolkt, dat was jammer!

Verder heb ik e-boeken gelezen en heb ik uitgebreid de tijd genomen voor de krant.3 opmerkingen:

 1. Wat een pech heb jij toch met je gezondheid. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat het beter gaat met je gezondheid. Zeker in zo'n vakantie is dat fijn.
  Hopelijk gaat het lopen straks nog beter.

  Hier begint de herfstvakantie net (hoera!!) ik kijk er erg naar uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heerlijk ...jammer dat het weer voorbij is ...gr uit lewenborg

  BeantwoordenVerwijderen