Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 28 oktober 2015

Verdiensten beleggingen

Op de korte termijn gaat het prima met mijn beleggingen.
Op 25 september heb ik van mijn zakgeld €175,33 ingelegd en op 15 oktober nog een keer €158,00. Inmiddels heb ik €5,25 verdiend.
Als ik op een spaarrekening met 2% rente, en dat is héél wat tegenwoordig, dit geld had ingelegd, dan was de rente op dit moment 59 cent geweest.
Ik weet heel goed dat het motto is "In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst", maar ik ben heel voorzichtig begonnen en tot dusver ben ik heel tevreden.
Mijn zakgeld groeit met de dag!
Ga ik, nu het zo goed gaat, méér beleggen?
Dat gaat me veel te snel, ik houd het eerst zo en bekijk rustig hoe het bevalt!

8 opmerkingen:

 1. Zo doe ik heel voorzichtig mee met crowdfunding. Ik heb, gespreid, in totaal 1000 Euro ingelegd, in fases en daar laat ik het nu bij. Ik heb "al" 150 Euro terug en het gaat allemaal voorspoedig. De risico's zijn klein, door spreiding en omdat je maandelijks een bedrag terug krijgt. Leuk om bedrijven wat op gang te helpen, die me aanspreken en leuk om daar zelf ook nog wat mee te kunnen verdienen, als alles goed loopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gewoon lekker afwachten, lees er meer over, hou het simpel dan begrijp je het allemaal en weet je wat je aan het doen bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beginnen met winst voelt zeker beter dan beginnen met verlies! Voorzichtig beginnen inderdaad, en geen dingen doen die je niet begrijpt. Op enig moment gaat de waarde jojo-en, en aan die dalingen is het soms lastig wennen. Beleggen blijft een zaak van lange adem. Welkom in Beleggersland!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ja, dat ziet er heel mooi uit. Maar inderdaad, het kan nog heel erg gaan wiebelen en variëren. Toch hoop ik dat je op de lange termijn een rendement van minimaal 4 tot 5% per jaar zult halen; en dat is heel wat beter, op dit moment in ieder geval, dan wat je op je spaarrekening kunt krijgen. Maar, inderdaad: rustig aan, en alléén met geld wat je echt kunt missen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @zuinigaan: Mag ik vragen waar u uw beleggingen heeft? Het lijkt mij ook wel wat maar ik durfde nooit zo goed. Gr. Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zou ik mogen vragen waar u uw geld belegt? Ik zou het ook wel willen maar tot nu toe durfde ik het niet. Maar met een niet te groot bedrag zou ik het wel aandurven.

  groet,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @esther: Ik beleg bij de ASN, daar had ik al over geschreven, namelijk hier: http://zuinigaan.blogspot.nl/2015/09/meer-rente.html

   Verwijderen