Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 22 november 2015

En, hoe gaat het met mijn energieverbruik?

Het was al een hele tijd geleden dat ik mijn energiegebruik op deze weblog bijgewerkt had. Vandaag het rijtje tot en met vandaag aangevuld.
Ik heb ook uitgerekend hoeveel ik in de afgelopen 52 weken verbruikt heb: 550,7 m3 gas en 1134,8 kWh stroom.
Vorig jaar om deze tijd had ik dat ook uitgerekend. Het stroomverbruik is nagenoeg gelijk, maar het gasverbruik was toen ruim 100 m3 minder dan nu. Ik denk dat dit grotere verbruik meerdere redenen heeft:
1. Ik werk sinds 1 januari een dag per week minder
2. Een gemiddeld wat kouder jaar
3. Leeftijd, ik geloof echt dat ik zo langzamerhand wat kouwelijker word.

6 opmerkingen:

 1. Momenteel ook 570 m3 ,dat is 143 meer dan vorig jaar. Maar idd, ik heb het de laatste tijd sneller koud. Ik hoop dat mijn convectoren weer eens ontlucht gaan worden binnenkort.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Automatische ontluchter op ketel kan ook, doe hier altijd voor aanvang stookseizoen diverse malen een onlucht-rondje boven bij de ketel en kijk uiteraard of settings goed staan en ketel goed werk.

   Verwijderen
 2. Wij hebben 724 aan gas en 2206 stroom. We wonen in een rijtjeshuis met 3 verdiepingen en zijn met zijn vieren. (2 kinderen van 6 en 9) Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij de laatste afrekening van gas en elektriciteit hadden we 381 m3 gas, 855 kwh elektriciteit op dagtarief en 1246 kwh elektriciteit op nachttarief verbruikt (gezin met 2 volwassenen) liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo dat is erg laag gasverbruik, wordt er elektrisch verwarmd in combi met zonnepanelen ?

   Verwijderen