Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

maandag 7 december 2015

Jippie! Ik krijg meer salaris!

Ik krijg met ingang van deze maand 1% loonsverhoging! Bruto krijg ik er maandelijks €20,50 bij!
Hoeveel blijft daar netto van over?
Ik ga dat niet uitrekenen.
Ik zie het vanzelf!
Een beetje jammer: een salarisverhoging in procenten, maakt het verschil tussen de topsalarissen en de laagste salarissen alleen maar groter. 1% van bijna 9000 euro per maand in de hoogste salarisschaal levert een stuk meer extra op dan 1%  van de laagste salarisschaal van €1540 per maand.
Bij beide bedragen gaat het om fulltime banen, parttimers krijgen minder. 

6 opmerkingen:

 1. Alle beetjes helpen. Ik heb nog niet gelezen,wat de AOW gaat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, toch meegenomen! Beter er bij dan wat eraf :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zeker! Ik ben er ook blij mee. We hebben jarenlang op de nullijn gestaan en we krijgen er sinds vorig jaar weer wat bij. Vorig jaar in december 2% en nu 1%.

   Verwijderen
 3. Altijd fijn! Als het niet zo heel veel is denk ik altijd in gratis pakken koffie, dan word je extra blij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen