Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 22 maart 2016

Salarisuitbetaling

Deze week wordt mijn salaris weer uitbetaald. Ik vind het nog steeds een klein wonder: je werkt wat, of je hebt vakantie of je bent ziek en iedere maand weer wordt het salaris uitbetaald.
Hoeveel uren heb ik er deze maand voor gewerkt? Als ik niet nogmaals ziek word: 12 (werkdagen) x 8 uren = 96 uren. Netto ontvang ik deze maand 145 euro per gewerkte dag! Dat ziet er in vakantiemaanden nog weer héél anders uit. Dan is een paar dagen werken soms voldoende voor salaris van een hele maand!
Ik vind dat ik een bofkont ben: leuk werk en ik verdien er ook nog mee!
Beter kan niet.
Ik realiseer me heel goed dat er heel veel mensen op deze wereld zijn die aanzienlijk minder verdienen dan ik en die daarnaast veel meer uren maken.
De wereld is niet eerlijk!

Ook zijn er mensen die enorm veel meer verdienen. Die mensen halen soms per dag een paar miljoen binnen. Absurd gewoon! Zo veel heb je toch helemaal niet nodig?

Ik ben blij met mijn centjes komende donderdag!

16 opmerkingen:

 1. Die 145 euro per gewerkte dag vind ik ook behoorlijk royaal, netjes! En idd, ik vind het soms ook echt een wonderlijk systeem. Het is logisch, maar toch is het bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het een mooi bedrag zeg, 145,- per dag. Heerlijk dat dit elke maand betaald wordt. En super dat het werk ook nog fijn is.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat je inziet hoe voor veel mensen het niet zo gewoon is om 'normaal' betaald te worden voor hun werk. Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt een fijn leven en je ziet ook dat het anders kan. Dat heet dankbaar zijn en dat is een mooie eigenschap! Lekker blijven genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je zowel van je werk als van je salaris geniet. Ik gun het je van harte, het leven is voor jou niet altijd makkelijk geweest. Respect dat je je leven zo goed op de rails hebt gehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is fijn dat het zo werkt. Ook goed dat het besef er is dat het niet voor iedereen zo geldt. Niet in NL en al helemaal niet in de wereld. Maar om dan weer te zeggen dat miljoenen verdienen absurt is. Ja, het is veel. Nee, je hebt het niet direct nodig voor eerste levensbehoefte. Maar het is dan nog niet negatief. Dat proef ik hier altijd wel een beetje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het toch echt absurd als je zo enorm veel geld verdient. En daarmee bedoel ik vooral dat ik me er niets bij kan voorstellen. Hoe doe je dat en hoe leef je als je miljoenen per dag verdient?

   Verwijderen
  2. Waarom is dat absurd? Zangers staan in uitverkochte stadions voor 1000den mensen te zingen. Die mensen kopen allemaal een kaartje voor 150 euro of meer. Voetballers idem dito. Kassa!
   Jij bent meer van de micro economie, jij spaart en schraapt en nee je komt nooit aan het grote geld. Maar volgens mij zou je dat toch wel heel graag willen. Jij bent een juffertje nooit genoeg qua spaargeld. En je gaat de rijken echt nooit inhalen. Kan je die bezetenheid niet eens een beetje loslaten? Waarom wil je nog meer spaargeld? Je geeft nu al geen cent uit. En geef je eens een cent uit, dan krijg je meteen maagpijn. Als jij een miljoen op de bank heb, dan ga je direkt voor het tweede miljoen.
   Laat die bezetenheid toch eens los!Geld kan je echt niet eten, hoor!

   Verwijderen
  3. @Anoniem van 22.17 uur: Wat is er mis met sparen? Ik denk niet dat ik de rijken wil inhalen en dat is ook nooit mijn streven geweest, ik wil gewoon mijn hypotheek aflossen en ik wil ook als ik met pensioen ben, genoeg buffer hebben om plezierig van te leven.

   Jouw veronderstelling dat ik voor een miljoen ga en daarna nog een miljoen, slaat echt nergens op. Als ik met pensioen ga, dan heb ik hooguit 60.000 op de bank en dat is hopelijk ook genoeg.

   Die bezetenheid waar jij het over hebt, die herken ik niet. Misschien ben je in de war met het hoofdthema van mijn blog, dat gaat over spaarzaam leven, dus schrijf ik daar stukjes over.

   En kun je geld niet eten? Ik ben in de afgelopen maanden wel 9x in een restaurant wezen eten. Eerlijk gezegd ben ik nog nooit zo vaak in mijn leven in een restaurant gaan eten als in de laatste maanden. 7x met dochter, 1x met vriendinnen en 1x met ex en andere dochter. Ik kan je verzekeren dat je geld prima kunt eten, maar dan in de vorm van gerechten die je met geld koopt. Je krijgt er een gezellige sfeer bij!

   Verwijderen
  4. Absurd is dan in dit geval wellicht niet de juiste woordkeus aangezien dit als bizar/idioot/krankzinnig wordt 'vertaald'. Ik kan me er ook niets bij voorstellen; al heb ik wel gemerkt dat je vaak leeft naar wat er binnenkomt. Ik ben vijf jaar alleenstaande moeder geweest; overigens met een prima inkomen, maar je merkt wel dat je moet opletten. Inmiddels woon ik samen en vriend verdient veel geld. Daartegenover staat ook een groter huis met hogere vaste lasten. Hobby's waar een prijskaartje aanhangt en een luxere levenstijl: omdat het kan. En hoewel ik nog steeds degene ben die de buffers bewaakt en graag wat reserves wil, sta ook ik open voor die nieuwe levensstijl.

   En zij die miljoenen verdienen hebben vaak ook kosten van dat niveau. En hoeven gewoon niet zo te letten op wat ze doen. Het is een andere levensstijl. Maar geen slechte levenstijl.

   Verwijderen
  5. @anoniem: jouw reactie staat wel volledig los van wat ik bedoel. Ik vind t erg aanvallend. ZA's levensstijl is zeker niet de mijne, maar het is voor haar wel een levenstijl die werkt en waarmee ze haar huis afloste, en tegenwoordig met minder uur werk meer van haar leven kan genieten. Wie zijn wij om dat dan te veroordelen? Dat is dan hetzelfde als de miljoenen veroordelen.

   Verwijderen
 7. Fijn hoor! Een lekkere salarisstrook en werk dat je goed bevalt. Dat is elke maand dubbel genieten ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 8. altijd fijn als het geld weer binnenkomt. Ik werk maar twee ochtenden per week en een middag . Hier komt niet veel binnen, maar ik ben altijd blij met wat ik krijg. Het werk is zo leuk!
  Dat is het belangrijkste toch, fijn werk.
  Heerlijk dat jij en fijn werk hebt en lekker verdient.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind dit een akelige reactie van jou anoniem 22:17 op het stuk van zuinigaan

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben ook iedere maand weer heel erg blij als mijn salaris weer gestort wordt! Ik ben er ook iedere week 24 uur voor aanwezig op kantoor. Ik ben me er ook zeker bewust van dat ik een prima salaris heb voor mijn werkuren en dat voor velen dit bedrag niet eens gehaald wordt met 40 uur werken. En hoe we het allemaal uitgeven/sparen is ook onze eigen keuze...

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen