maandag 21 maart 2016

Verkoopargument: handgevouwen!!!! + de boodschappen

Ik heb, toen ik mijn boodschappen deed bij de AH, een handgevouwen feeststol gekocht!
Wauw!
Al die duizenden stollen die AH vorige week verkocht en ook de komende dagen nog zal verkopen zijn handgevouwen! Er zaten daar in die fabriek medewerkers met de hand de amandelspijs in die paasstollen te vouwen!
Daar heb ik toch wel vragen bij:

Waarom geloof ik dat handgevouwen helemaal niet?

En wat draagt dat vouwen bij aan de kwaliteit van dit paasbrood?

Mij zegt het helemaal niets, wat maakt mij het nou uit of de spijs er met de hand in gedrapeerd is of niet. Het gaat mij om de kwaliteit.

Wat vind jij ervan dat de grootgrutter handgevouwen op de verpakking zet?

Dan nog de boodschappen van de afgelopen 2 weken:

Week 11 van 14-21 mrt '16
*=aanbieding, @=afgeprijsd,  WAAR PRIJS
FRUIT/NOTEN
sinaasappels, 2 kg, 8 stuks ALDI 1,79
bananen, 5 stuks ALDI 0,87
ONTBIJT EN LUNCH
melk ALDI 1,09
halvarine ALDI 0,79
toast ALDI 0,75
kaas AH 3,01
smeerkaas AH 0,76
6 eieren* AH 1,06
jam, 2 potjes* AH 1,87
paasstol* AH 2,29
WARME MAALTIJD
oesterzwammen  AH 1,16
knoflook ALDI 0,55
aardappelsalade AH 0,97
peterselie AH 1,00
LEKKERS/diversen/tussendoor
crackers AH 0,55
TOTAAL week 11, mrt '16 18,51

In week 11 weinig boodschappen gekocht. Ik was een aantal dagen ziek en was daardoor niet in de gelegenheid om veel te kopen.

In week 10 kocht ik veel méér. Onder anderen absurd veel groenten. Om precies te zijn 4,705 kg.
als je rekent met 200 gram per persoon per dag, kan ik voor mezelf 23,5 dag vooruit. Die prei is wel bijna op, daarvan heb ik alleen het witte deel van 1 prei nog over. Ik gebruik namelijk de bovenkanten eerst en houd de andere delen over. die zijn beter te bewaren dan de groene delen.
Die broden van gisteren voor elk 1 euro kocht ik bij de bakker. Ik heb twijfels of ze echt oudbakken waren, want ze smaakten en voelden aan als vers brood. Ik heb het brood direct bij thuiskomst ingevroren en neem nu iedere dag een paar sneetjes "brood van gisteren". Prima brood van de bakker.

Week 10 van 7-14 mrt '16
*=aanbieding, @=afgeprijsd,  WAAR PRIJS
FRUIT/NOTEN
bananen Aldi 0,88
ONTBIJT EN LUNCH
muesli Lidl 2,49
pindakaas Lidl 1,69
harde broodjes, 2x Lidl 0,58
cottage cheese Lidl 0,89
blauwschimmelkaas Lidl 1,59
verse kaas, 1x Aldi 0,49
melk, 2 liter Aldi 1,09
roomboter AH 0,95
2 broden van "gisteren"  bakker 2,00
WARME MAALTIJD
prei, 290 gram Lidl 0,19
witte kool, ruim 2 kg Lidl 0,99
komkommer, 577 gram Aldi 0,79
2 preien, 838 gram* (hamster) AH 0,29
rode uien, 2x 500 gram (hamster) 0,89
appelmoes Action 0,69
stokbrood met kruidenboter, 2x  Aldi 0,78
sambal AH 1,10
kokosmelk AH 0,73
boemboe x 2* AH 1,78
roeryoghurt, 2 bekers AH 0,78
Turkse yoghurt, 2 bekers (hamster) AH 1,35
LEKKERS/diversen/tussendoor
paaseitjes, gevuld Lidl 1,59
chocolade paasfiguren Aldi 0,89
paashaasje Action 0,89
drop (hamster) AH 1,57
TOTAAL week 10, mrt '16 27,95

13 opmerkingen:

  1. Weer zo'n nikszeggend verkooppraatje. Ik ga naar de bakker voor een paar ministolletjes voor ons 2. Hebben we meer dan genoeg aan en ze zijn heerlijk (misschien zelfs wel handgevouwen! Hahahaha)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik geloof al die praat niet. En zeker van AH niet. Hoop dat je je een beetje beter voelt. Geen last meer van de griep hier. Mooie overzichten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. AH heeft heel vaak van die rare slogans. Die werken vaak op mijn lachspieren . Broden vol liefde & passie :-)!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. LOL! Ik zie het gelijk voor me met die stollen....

    Fijn van dat brood. Appie stopt bij onze bestelling geregeld brod met 35 % korting. Dat is met name bij het glutenvrije brood erg fijn (want duur) en je proeft er niets van dat het op de datum is.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hmm... dus dan moet het extra lekker zijn dat je gewoon zeker weet dat iemand er met z'n handen aangezeten heeft? Normaal gesproken zou dat voor mij juist een reden zijn om over te slaan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. 200 gr. Groente is vandaag de dag te weinig schijnt.
    En die handgevouwen stol tja wat moet je daar van denken mooi praatje toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze verzinnen iedere keer iets nieuws. Volgens mij is 200gram gewoon prima en zou het prachtig zijn als iedereen dat ook echt deed. Ik denk echter juist dat de meerderheid niet eens aan 200gram toekomt.

      Verwijderen
  7. Nou, nou, ik vind handgevouwen echt belangrijk... ;-) En bij voorkeur ook uit de bergen van de Himalaya gehakt of zo... Het wordt inderdaad gekker en gekker, want ook ik geloof niet in handgevouwen, hoewel er in Darjeeling India echt dames hele dagen op een harde vloer theeblaadjes zitten uit te sorteren, maar dat is weer een heel ander verhaal...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het zou best waar kunnen zijn, maar dat is alleen maar triest. Dat betekend dat veel mensen overuren hebben gedraaid voor weinig geld in slechte omstandigheden.

    Toen ik bij de kippenfabriek werkte was het voor pasen en kerst ook extra druk, en het bbq seizoen niet te vergeten! Het verbaasde mij hoeveel werk per hand gebeurd. Elke verpakking vlees is bij zeker 3 personen door de handen gegaan, voor het vullen eventueel nawegen, de sealmachine in en dan in een doos voor verzending.

    Dat ging van 6 uur in de ochtend tot 5 uur snachts en 6 dagen per week! Dit alles voor een hongerloontje zonder reiskostenvergoeding. Veel mensen van verschillende nationaliteiten die geen keus hadden dan dit werk te doen. De dieren zijn niet de enige die uitgebuit worden.

    Ik kan mij goed voorstellen dat dit bij andere grote voedselfabrieken ook het geval is!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. "weg naar zelfvoorziening" je analyse is haarscherp, volgens mij heb je de hersenen om een antwoord te hebben op de problemen. AUB gaat de politiek in en zorg dat de misstanden worden verholpen. Help ons alsjeblieft!

      Verwijderen
  9. Het wordt elk jaar hoe langer hoe gekker. Met Kerst, Pasen, Sinterklaas, Valentijn... Ik doe er lekker niet meer aan mee. Geen Paasstollen- brunches, of andere onzin. Gewoon een paar vrije dagen en doen waar ik zin in heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk seizoenswerk, paasstolvouwer.....

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Spijs in feeststol vouwen? Nou ik weet niet wat voor feeststol dat is maar dan zou ik hem sowieso laten liggen :)
    Het deeg om de spijs heen gevouwen zullen ze wel bedoelen.
    Dat wekt een schijn van ambachtelijkheid. Wat natuurlijk totaal ongeloofwaardig is voor een supermarkt. Want ambachtelijkheid kost geld. Maar blijkbaar leggen wij toch de link en werkt het. En er zal ook wel iets van waar zijn.
    Mag ik hopen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.