Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 17 april 2016

Woningmarkt slaat op tilt!

Volgens makelaars in de stad Groningen is de woningmarkt in Groningen oververhit. In een artikel in het Dagblad van het Noorden noemen makelaars het een gekkenhuis.
Een collega van mij kan er over meepraten. Zij zette ruim een week geleden haar huis in de stad te koop. Dezelfde dag waren er al 3 bezichtigingen gepland en binnen een week was het huis voor de vraagprijs verkocht!
Als ik op Funda kijk, dan merk ik dat er in ieder geval in mijn buurt erg weinig aanbod is. In heel de stad Groningen zijn op dit moment maar 1.250 huizen te koop. Dat was een jaar of wat geleden op het hoogtepunt van de huizencrisis heel anders! Toen stonden er niet alleen veel huizen te koop, maar toen duurde het ook erg lang voordat je een huis verkocht had, nu gaan ze blijkbaar als zoete broodjes over de toonbank.
Voor mensen die hun huis nu willen verkopen is het leuk dat het zo snel gaat en dat ze niet maandenlang in onzekerheid hoeven te zitten of hun huis wel verkocht wordt.
Wel is het zo dat de huizenprijzen, doordat er blijkbaar heel veel vraag naar huizen is, flink zullen stijgen en een ander huis nogal wat duurder uit kan vallen dan verwacht.

6 opmerkingen:

 1. Dat is fijn nieuws, maar vooral als je wilt verhuizen, haha! Hier in de straat zijn er ook twee huizen supersnel verkocht, dat vind ik wel een prettige gedachte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tot dat de rente weer gaat stijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik woon in de randstad in een wat oudere maar nette wijk.De huizen hier worden vrij snel verkocht maar allemaal met verlies...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het hangt er erg van af wanneer je je huis gekocht hebt. Ik kocht mijn huis in maart 2007. In feite net voordat de huizenprijzen in een neerwaartse spiraal terecht kwamen. Ik denk dat ik mijn huis nog steeds met verlies zou verkopen als ik het nu zou moeten verkopen.
   De collega kocht haar huis toen de prijzen in een dip zaten en de woningprijzen een stuk lager waren.

   Verwijderen
 4. De zijburen en de bovenburen van mijn ouders in Groningen hebben hun huis allebei binnen twee weken verkocht, met winst.
  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor goedkope huizen moet je naar Niezijl. Daar staat het huis van mijn vriend al 4 jaar te koop. Het afgelopen half jaar voor het eerst 2 x een bod gehad. Dus er zijn hoopvolle tekenen...

  BeantwoordenVerwijderen