woensdag 11 mei 2016

Bericht van de belastingdienst!

Gisteravond vond ik bij thuiskomst 2 blauwe enveloppen op de deurmat.
De bedragen die ik moet betalen zijn precies even hoog als de berekening bij de aangifte begin maart. Een deel is bijdrage zorgverzekeringswet en een deel is inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen.
In totaal moet ik 989 euro betalen en dat geld moet uiterlijk op 23 juni op de rekening van de belastingdienst staan. Dit geld moet ik betalen vanwege mijn bijverdiensten in 2015.

Ik heb hier al eens geschreven dat ik tegenwoordig een speciaal digitaal potje heb voor dit soort dingen. Het is dit jaar voor het eerst dat ik deze onkostenpost hieruit ga betalen en ik moet zeggen, het voelt voor mij prettiger dan dat ik dit geld uit mijn buffer haal.
Het voelt nu niet als een aderlating, want het geld stond al klaar voor dit doel.

5 opmerkingen:

  1. Poeh, dat is een hele smak geld!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een flink bedrag! Maar fijn dat het klaar stond, dan voelt het iets minder vervelend ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat handig dat je hiervoor een potje hebt. Ik werk zelf ook met digitale potjes bij Moneyou, super fijn en overzichtelijk. Ik zou niet meer zonder kunnen! :)Maar al met al wel zuur zo'n hoog bedrag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het nadeelvan een bijna afgelost huis is, dat je geld gaat betalen, zeker over de extra gelden die naar je toekomen. Gelukkig valt het huurwaardeforfait weg. Het voordeel is dat Zuimigaan bijna geen hypotheek meer heeft.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.